ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В Івано-Франківську відзначили 80-річчя медичного коледжу

22.01.2020
12:03
Всі новини
З нагоди відзначення 80-річчя Івано-Франківського базового медичного коледжу 21 січня відбулося урочисте подячне засідання педагогічної ради.

Із вагомим здобутками підійшов колектив до свого ювілею. Про це розповів директор ІФБМК Володимир Стасюк на сторінках газет "Галичина", "Західний кур'єр", "Освітянське слово", примірники яких отримали гості. Сам він є випускником Івано-Франківського медичного училища. А найбільшими здобутками свого навчального закладу вважає те, що без залучення коштів із загального фонду бюджету було збудовано сучасний спортивний зал і гуртожиток на 92 місця, а також досягнуті вищі за загальнонаціональні результати "Крок.М". Про успіхи коледжу йшлося під час відеопрезентаціі, з якої розпочалися урочистості.

У стінах найстаршого за віком медичного навчального закладу Прикарпаття зібралися представники обласної і міської влади, департаментів охорони здоров'я і освіти, науки та молодіжної політики обласної держадміністрації, обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я, Івано-Франківського національного медичного університету, керівники лікувальних закладів. Як наголосив Володимир Стасюк, вирішили у такий спосіб подякувати тим, "хто причетний до наших успіхів", з ким співпрацює навчальний заклад, хто його підтримує.

Першим зі словами вітань і благословенням виступив капелан коледжу о. Йосафат Бойко. Він сказав, що відзначення 80-річчя коледжу - "це подяка Богу, що дає нам можливість робити на Землі добро".

Цього дня було вручено багато подячних грамот. При цьому керівники лікувальних закладів, серед яких чимало випускників тоді ще медичного училища, відзначали два моменти: вдячність своїй Alma mater за входження в медичну професію і вдячність за високоякісну підготовку медичних сестер, фельдшерів, акушерок, які сьогодні працюють в медицині Прикарпаття. А ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко зізнався, що багато чому вчиться у колективу коледжу та його керівника, а також наголосив, що "без медичної сестри ніхто хворого не виходить".

16 тисяч фахівців підготовлено в ІФБМК за 80 років. Сьогодні у коледжі навчається більше тисячі студентів, близько трьох тисяч курсантів щорічно підвищують тут свою кваліфікацію.

Зі словами вдячності виступив і заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Чемний. Власне, цього року виповнилось 35 років, як він вступив до цього навчального закладу і, за його словами, він дуже радий, що саме тут починався його шлях, як медичного працівника.

Голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я Наталії Бирчак зазначила, що Івано-Франківський базовий медичний коледж - один з найавторитетніших навчальних закладів, відомий своїми численними новаціями. До слова, галузева прикарпатська профспілка і медичний коледж (тоді фельдшерсько-акушерська школа) є ровесниками, засновані 21 грудня 1939 року. Наталія Василівна побажала, "щоб творчі задуми, яких багато, здійснювалися".

І таких задумів у колективу чимало. Як і у його керівника Володимира Стасюка, який у ці січневі дні відзначає 25-річчя на цій посаді. Тож звучали слова вітань і побажань. А ще були подарунки, які допоможуть зробити ще якіснішим навчально-виховний процес в Івано-Франківському базовому медичному коледжі.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження