ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Олег Бахматюк: Мене «замовив» Андрій Богдан – голова Офісу Президента

26.12.2019
12:52
Всі новини

Власник найбільшого українського агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк звинувачує голову Офісу Президента Андрія Богдана в «віджиманні» його бізнесу. А також в «замовленні» відновлення справи проти нього в НАБУ.

Про це бізнесмен розповів в інтерв’ю виданню Latifundist.com, коментуючи відновлену НАБУ справу про нібито нецільове використання рефінансування Нацбанку на суму 1,2 млрд грн, яке отримав VAB Банк, яка вже розслідувалася протягом декількох років різними силовими органами і була закрита в зв’язку з відсутністю складу злочину. Справа була відновлена зі звинуваченнями, які спростовуються офіційними звітами Фонду гарантування вкладів, заявами НБУ і даними офіційних експертиз, повідомляють «Українські новини».

 «Я вважаю, що мене «замовив» Андрій Богдан – голова Офісу Президента. Він диригував цими процесами і щодо Каська, і Ситника. Я зустрічався з ним особисто. Я чув саму риторику. Ми намагалися знайти конструктив. Богдан – диригент і оператор судового процесу проти мене. Джерела в пресі, які ми бачимо, підтверджують, що ці речі мають місце не тільки в відношенні мене, але і всюди. Я чітко розумію, що це – політично вмотивований процес», – прокоментував Олег Бахматюк.

 Олег Бахматюк також не виключає, що таким шляхом хочуть відібрати його бізнес. «У тому числі я не виключаю, що є рейдерські моменти, тому що компанія велика. Ми розуміємо, що при нестабільній ситуації будуть під загрозою договори оренди, активи, закладені у зовнішніх кредиторів, будуть знецінюватися. Ви ж прекрасно розумієте, що вартість елеватора без землі в 10 разів менше, це стосується і будь-якого іншого активу. Не виключаємо, що це також один з мотивів прийняття рішень проти нашої компанії. Не хотілося б в цьому переконуватися і показувати, хто це зробив. Ми вважаємо це чинником залучення уваги, проявом популізму. Ви бачите, що генпрокурор говорить, що буде здійснювати посадки за результатами так званих соціологічних досліджень, це – нонсенс», – зазначив він.

За словами Олега Бахматюка, в відкритій НАБУ справі збіглися інтереси директора НАБУ Артема Ситника і генерального прокурора України Руслана Рябошапки. «Артема Ситника – цікавить тільки піар, Руслана Рябошапку – теж, адже він почав боротьбу з олігархами, до яких я не належу. Ви знаєте, що олігарх – це людина, яка має і політичний вплив, і медійний. У нас велика компанія, я – великий бізнесмен, але не олігарх. Вони підміняють ці поняття зараз», – розповів Олег Бахматюк.

 Раніше бізнесмен заявляв про конфлікт інтересів директора НАБУ Артема Ситника в цій справі. Суд визнав Ситника винним в корупції – елітному відпочинку за чужий рахунок на мисливській базі. Головним свідком звинувачення у справі про корупцію Ситника був радник сестри Олега Бахматюка. Артем Ситник внесений до реєстру корупціонерів, зараз в парламенті піднімається питання про його відставку. Члени Ради громадського контролю закликали Артема Ситника дати публічне пояснення своїм діям і прокоментувати своє перебування на посаді керівника антикорупційного органу в такій ситуації.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження