ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпатцям на замітку: навіщо робити другий біометричний паспорт

05.12.2019
20:11
Всі новини

Про це йдеться у розмові з начальником відділу обслуговування громадян «Паспортний сервіс» Любов’ю Червінською.

"В постанові Кабінету Міністрів України №152 від 7 травня 2014 р. про порядок оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визначення недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон вказується що громадянин України не може мати більше двох паспортів для виїзду за кордон, - розповідає Любов Червінська. - Ще не всі українці можуть похвалитись наявністю закордонних паспортів, утім ті, хто часто мандрують світом знають, що громадянин України за чинним законодавством може мати два біометричних паспорта для виїзду за кордон. Ще в 1995 році Кабінет Міністрів прийняв Постанову на підставі якої українці мають право на оформлення другого закордонного паспорта при збереженні першого. Другий документ оформляють виключно за потреби і оформляють його ті, хто часто подорожують світом у робочих справах чи подорожують".

У тих, хто часто подорожує сторінки паспорта швидко закінчуються. Також це є зручним для дітей до 16 років, оскільки термін дії їх паспорта становить 4 роки.

Окрім того зручно мати два паспорти для тих, хто відкриває візи. Громадянин має можливість здійснювати поїздки за кордон в період подачі документів на оформлення візи у Посольство або візовий центр.

Для оформлення другого біометричного паспорта для виїзду за кордон вам необхідно мати з собою окрім необхідних для оформлення документів ще й перший закордонний паспорт.

Перший закордонний паспорт не обов’язково має бути біометричним, може бути звичайним, без чіпа.  

Зараз термін виготовлення другого закордонного паспорта і ціна є така ж сама як і при виготовленні першого закордонного паспорта.

Коли термін дії паспорта закінчується, або у випадку коли закінчуються вільні сторінки для відміток його можна залишити для збереження візової історії. Це слугуватиме допоміжним документом при подальшому оформленні віз.

При виникненні запитань з приводу оформлення другого закордонного паспорта інспектори «Паспортного сервісу» нададуть Вам безкоштовну консультацію.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження