ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Денис Шмигаль: Відкриті дані – крок до залучення інвестицій та розвитку

05.11.2019
18:02
Всі новини
Сьогодні в інноваційному центрі «Промприлад» протягом дня проходять заходи за участі провідних експертів, представників влади, бізнес-середовища, спрямовані на підвищення рівня поінформованості державних органів та широких підприємницьких кіл щодо регуляторної політики та розвитку підприємництва. Їх організаторами та партнерами є Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України», Державна регуляторна служба України, Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

«Відкритість регуляторних даних позитивно впливає на розвиток бізнес-середовища та на співпрацю влади і бізнесу», - зазначив голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль, звертаючись до учасників заходів. На сьогодні Івано-Франківщина у частині відкритості даних із регуляторної політики, за інформацією дослідників, посідає одне з найнижчих місць у рейтингу. «Тобто у нас маса регуляторних актів, про які знають, ними користуються, у той же час тексти цих документів мало де можна знайти і побачити. Тож цей проект і семінар покликані зробити більш легкою і прозорою систему регулювання підприємницької та іншої діяльності у частині відкритості даних – доступу до потрібної інформації. Це дасть певний поштовх і хорошу основу для розвитку інвестиційного клімату та підприємництва у нашій області», - підкреслив очільник Прикарпаття. 

Щоб не програвати регіональну конкуренцію у залученні інвесторів та дати змогу їм отримати базову і потрібну інформацію про середовище, область повинна бути відкрита. Відтак проведені заходи мають посприяти ефективній діяльності у цьому напрямку, а відповідно покращенню бізнес-клімату та прискоренню економічного зростання Прикарпаття. Адже їх учасники отримають необхідну інформацію, рекомендації, обговорять основні проблеми та можливі шляхи вирішення, запобігання і реагування на порушення. 
У програмі цього дня: тренінг-презентація «Як підвищити ефективність регуляторної політики за допомогою відкритих даних?», фокус-група з місцевим бізнесом для оцінки ефективності впровадження державної політики розвитку підприємництва (зокрема, Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року, затвердженої розпорядженням КМУ від 24.05.2017 № 504-р) та регіональний семінар «Перевірки бізнесу: основні виклики після завершення мораторію».


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження