ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Денис Шмигаль головам ОТГ: Поставте питання соціального захисту дітей-сиріт в пріоритет

04.11.2019
15:20
Всі новини
Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах в адміністративно-територіальних одиницях області, йшлося сьогодні на нараді під головуванням очільника обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля.

Керівник обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ростислав Микитюк зазначив, що в області діє 18 центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (1 обласний, 14 районних та 3 міських). Окрім цього, працюють три заклади соціального обслуговування: центр соціально-психологічної допомоги у селищі Верховина, соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та комунальний заклад «Галицький районний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір’я». Основною метою діяльності цих закладів є проведення соціальної роботи сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Впродовж 9 місяців поточного року виявлено 6324 проблемних сім’ї. За результатами оцінок потреб, 2087 сімей, у яких виховується 4583 дітей, опинилися у кризовій ситуації. Соціальним супроводом охоплено 603 сім’ї, у якій - 1261 дитина, інші отримують необхідні соціальні послуги. 

Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюються заходи з впровадження форм виховання, наближених до сімейних. Так, під соціальним супроводженням Центру перебувають 89 прийомних сімей (146 дітей) та 13 дитячих будинків сімейного типу (87 дітей), де виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Для забезпечення захисту прав дітей, які через складні життєві обставини не можуть проживати з батьками/законними представниками створена патронатна сім’я в Косівському районі. Також в області запроваджено функцію наставництва над дитиною.

Серед озвучених проблемних питань – відсутність посад фахівців із соціальної роботи у більшості об’єднаних територіальних громад. Так, із 32 ОТГ ці посади введено тільки у сімох, у трьох - працюють спеціалісти з питань соціальної роботи. Окрім цього, проблемним залишається житлове питання. Зокрема, 153 особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на Прикарпатті потребують покращення житлових умов, з них у 54 – відсутнє житло.

«Прохання до ОТГ – утворювати вакансії, бо ніхто не знімає відповідальності, закон її покладає на державу та органи місцевого самоврядування. Практично, якщо говорити про дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, то окрім держави та громади, у якій вони виросли, їм більше немає на кого розраховувати», - зауважив Денис Шмигаль. Тож він подякував Івано-Франківській міській раді за проведену роботу щодо придбання житла для дітей-сиріт та порекомендував очільникам територіальних громад поставити ці питання в пріоритет.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження