ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Шмигаль: При розробці Стратегії розвитку Івано-Франківщини на 2021-2027 роки у центрі уваги має бути

10.10.2019
11:30
Всі новини
Доступна освіта та якісна медицина, чисті вода і повітря, власна безпека, цікаві робота з достойною оплатою і відпочинок, транспортна доступність, справедливий суд, відсутність бюрократії – основні чинники для забезпечення добробуту будь-якого жителя Прикарпаття. Саме вони, на переконання голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля, повинні розглядатися як ключові цілі при формуванні Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки, яка базуватиметься на принципі людиноцентризму.

 «Стратегія розвитку області на наступні п’ять років – це те, з чим Прикарпаття асоціюватиметься сьогодні і завтра на мапі регіонів, - зазначив Денис Шмигаль. – Тому нашим пріоритетним завданням при формуванні даного документу зробити його максимально простим, зрозумілим, а головне, в його основу повинен лягти принцип людиноцентризму».

Під час дискусії щодо розроблення проєкту Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки присутні, а саме, експерти, науковці, - обговорили можливі варіанти методологічних підходів до формування стратегії. Зокрема, йшлося про канадійський та американській методи, які сьогодні вже використовувалися для планування розвитку міст та об’єднаних територіальних громад.

Також дискутували навколо етапів формування стратегічного планування, інструментаріїв для розробки стратегії, основних напрямків, розвинувши які, на переконання фахівців, область досягне значного поступу.

Додамо, що модератором зустрічі виступив заступник голови ОДА Дмитро Романюк, який власне зазначив, що при розробці стратегії слід розглядати розвиток області в комплексі. Зокрема, сприяти поступу різних галузей соціально-економічної сфери, які є взаємопов’язані. Так, не варто виокремлювати, до прикладу лише туристичну галузь. Оскільки її розвиток тісно пов'язаний із будівництвом доріг, сферою обслуговування, інфраструктурою, фінансовою спроможністю жителів краю.

Як посадовці, так і науковці та експерти, представники органів місцевого самоврядування були впевнені, що Стратегія розвитку області зробить наш край економічно самодостатнім, інвестиційно привабливим. Словом, всі зусилля влади, бізнес-спільноти та громад Прикарпаття мають бути спрямовані на забезпечення добробуту кожної людини, її гармонійний розвиток і, як наслідок, всебічному поступу нашого краю.

Зазначимо, що участь в обговоренні проєкту Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки взяли експерт з довготермінових стратегій Євген Глібовицький, радник міністра інфраструктури Віктор Загреба, експерт з економічного аналізу та транспортної інфраструктури Українського інституту майбутнього Ярослав Пилипчук, директор з питань взаємодії з органами державної влади Google Україна Олег Якимчу, голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович та директор Івано-Франківського відокремленого підрозділу установи Центр розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк .

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження