ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
2
2


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Франківську встановлять три електрозаправки

04.10.2019
12:42
Економіка
Вчора офіційно стартував проект «Транскордонна зелена транспортна мережа». Це проект транскордонної співпраці, де Івано-Франківськ є головним партнером та бенефіціаром разом з Бая-Маре (Румунія), Ньїредьгаза (Угорщина), Міхаловце (Словаччина).

Зі слів начальника управління інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради Ігоря Попадюка, проект розрахований на придбання та встановлення 19 зарядних станцій, промоційні заходи, міжнародний пробіг на електрокарах, форуми. Термін реалізації – 1 рік. Бюджет для України – майже 150 тисяч євро, 61 тисячу отримає, зокрема, Івано-Франківськ.

У нашому місті встановлять 3 електричні заправки. Попередньо визначились щодо місць розташування. Попадюк наголосив, що це мають бути туристичні місця чи точки креативної економіка. Одна заправка буде на «Промприладі», ще одна – на Калуському шосе, третю, скоріш за все, встановлять біля театру кіно «Люм’єр».

«Тішимось, що виграли грантовий проект. Часто питають, для чого потрібні партнерські міста. От, власне, для таких проектів. Бая-Маре і Ньїредьгаза – наші побратими. Надіємось, що Міхаловце теж стане нашим партнером. Об’єднує хороша справа, в ця ініціатива дійсно дуже хороша. Для нас велика відповідальність – здійснити цей проект. Дякую партнерам, які долучились, зокрема міста нашої області: Яремче, Долина, Коломия, Надвірна», – зазначив міський голова Руслан Марцінків. Він додав, що проект спрямований на встановлення мережі заправок, які дозволять їздити на електромобілях не тільки в місті, але й подорожувати за кордон.

Також в межах реалізацію проекту відбудеться міжнародний пробіг на електрокарах чотирма країнами-партнерами. Завершиться він в Івано-Франківську масштабним форумом сталої електромобільності. Учасники проекту сподіваються, що він змінить наше мислення та підхід до вибору автомобілів.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження