ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В АМУ подбали, щоби п’ять прикарпатських громад отримали понад 52 мільйони

17.07.2019
8:29
Всі новини
Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд. грн. на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Позицію Асоціації міст України, яка лобіювала це питання на владному Олімпі, під час засідання Кабінету Міністрів України представляв виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. Того ж дня завдяки налагодженій співпраці АМУ та парламентського Комітету з питань бюджету це рішення було оперативно погоджено, пише Галичина.

Підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і спрямувала уряду пропозиції щодо вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ. Прем’єр-міністр України В. Гройсман, у відповідь на неодноразові запити АМУ, у виступі на Дні Діалогу з владою 18 червня під час XV Українського муніципального форуму та на нараді з головами малих міст 24 червня висловлював позицію про необхідність підтримки малих міст та селищ. 4 липня АМУ зверталася до уряду з проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн. на підтримку малих міст та селищ.

Словом, Асоціація міст України вітає рішення уряду про виділення 1,4 млрд. грн. на підтримку малих міст та селищ і висловлює подяку прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману. Прикарпатські міста районного значення Надвірна, Рожнятів, Тисмениця, Городенка і Долина завдяки цьому рішенню уряду отримають сукупно понад 52 млн. грн. на соціально-економічний розвиток своїх територій. Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук наголосив:

«Ці кошти буде використано на вирішення найголовніших питань з розвитку інфраструктури, освіти, медицини, культури, спорту, для потреб шкіл, дитсадків тощо. Важливо, що уряд, виділяючи кошти містам районного значення, розуміє потреби на місцях, де сьогодні важлива кожна гривня в бюджеті. Проблеми, з якими стикаються громади, є типовими для всієї області, зокрема – це дороги, оновлення мережі водопостачання та водовідведення, відновлення інфраструктури. Міські ради своїм основним завданням мають передовсім забезпечити комфортні умови проживання для жителів міст і туристів. Щоб створити ці умови, потрібно мати ресурси для їх забезпечення».

І те рішення Кабміну якраз цьому посприяє.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження