ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпатські правоохоронці закликають усіх велосипедистів дотримуватися Правил дорожнього руху

04.07.2019
10:30
Всі новини
Слід пам’ятати, що пересування дорогами загального користування дозволяється особам від 14 років, молодшому поколінню велолюбителів можна пересуватися тільки у дворах, житлових зонах, дачних ділянках.

Перед тим як виїжджати на проїжджу частину, слід упевнитися, що ваш транспортний засіб до цього готовий: велосипед повинен бути справний, обладнаний світловідбивачами (ззаду – червоного кольору, спереду – білого, а по боках – оранжевого), звуковим сигналом і фарою (в тому випадку, коли планується поїздка в темний час доби).

Також слід пам’ятати, що якщо ви виїхали  на велосипедну доріжку, то пересуватися можете тільки по ній, виїзд на проїжджу частину буде вважатися порушенням. До речі, їздити по пішохідних доріжках і тротуарах також заборонено. Велосипедисти повинні поступатися дорогою іншим транспортним засобам, якщо велодоріжка перетинається з дорогою не на перехресті.

 Велосипедистам забороняється:

триматися під час руху за інші засоби пересування;

знімати ноги з педалей;

прибирати обидві руки від керма;

перевозити дорослих пасажирів (дозволяється перевезення дітей до 7 років в спеціально обладнаному кріслі);

буксирувати велосипеди, а також причепи.

Правила поведінки велосипедиста на міських дорогах і шосе.

В Україні правосторонній рух, при цьому рух на велосипеді має здійснюватися по крайній правій смузі якомога ближче до узбіччя. Перед виконанням маневру велосипедист зобов’язаний подати знак іншим транспортним засобам.

Знаком повороту наліво може служити витягнута в сторону ліва рука. Знак повороту вправо – ліва рука, зігнута в лікті. Однак так, як деякі водії не пам’ятають правила зігнутої руки, краще подавати знак повороту направо правою ж рукою.

Якщо ж Ви збираєтеся зупинитися, то слід подати знак у вигляді піднятої вгору руки.

Якщо Ви збираєтеся об’їжджати припарковану машину, то слід заздалегідь подати знак у вигляді виставленої в сторону руки і плавно почати брати лівіше, або не опускаючи руки, або періодично піднімати її знову.

Якщо Ви їдете по головній дорозі, а з другорядної виїжджає автомобіль, то краще пригальмувати та впевнитися, що водій Вас бачить.

Уважність необхідна і при об’їзді припаркованої машини: якщо в ній хтось є, то слід об’їжджати на відстані відчинених дверцят, якщо ж машина порожня, то слід їхати максимально близько до неї, щоб не заважати автомобілям, що рухаються по другій смузі.

Для найбільш безпечного здійснення маневрів варто мати дзеркало заднього виду або ж камеру, що передає зображення дороги на екран.

Знати правила руху для велосипедистів недостатньо, слід знати і враховувати Правила дорожнього руху для водіїв інших транспортних засобів і для пішоходів.

Будьте уважними на дорогах і дотримуйтеся Правил дорожнього руху! 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження