ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


З 1 липня в містах України можна будувати автоматизовані паркінги

02.07.2019
12:55
Всі новини
1 липня вступили в дію нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування автостоянок і гаражів, якими унормовано можливість будувати автоматизовані паркінги в містах України.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Ще одна ініціатива для вирішення проблеми з нестачею парковок, яка тепер може запроваджуватися в Україні – автоматизовані паркінги. На відміну від звичайних чи механізованих гаражів, які сьогодні проектуються, автоматизовані парковки передбачають повну автоматизацію усіх процесів. Приїхав на парковку, залишив авто і все – інше за тебе зробить автоматизована система. Такі надсучасні паркінги користуються значним попитом у Японії, Америці і багатьох країнах Європи. Це може бути реальним і в Україні. З 1 липня можливість проектування таких парковок передбачена у державних будівельних нормах», – сказав він.

Згідно з новими змінами у ДБН, склад і площа приміщень, несучих конструкцій, кількість ярусів у автоматизованих гаражах визначається відповідно до завдання на проектування та залежить від особливостей і технічних можливостей застосовувати такі механізми. При цьому, керування пристроєм для переміщення авто і контроль його роботи передбачається з приміщення диспетчерської, яка розташовується на посадковому поверсі.

Лев Парцхаладзе відзначив, що будівництво таких парковок може стати дієвим вирішенням ситуації з парковками у містах-мільйонниках та інших великих містах України, особливо, у районах з щільною забудовою, де немає вільного місця для розміщення звичайних стоянок.

Відповідно до нових норм, при будівництві автоматизованих паркінгів з метою безпеки потрібно обов’язково передбачати доступ персоналу для техобслуговування на кожен ярус розміщення автомобілів та до кожного паркомісця. Такі паркінги також можна прибудовувати до будинків за умови відокремлення протипожежною стіною 1 типу, а максимальний обсяг пожежного відсіку має складати не більше 200 авто.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження