ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Гуцульська овеча бринза отримає географічне зазначення

11.06.2019
11:32
Всі новини

Перший український харчовий продукт, який отримає географічне зазначення ЄС, реєстрація якого очікується вже найближчим часом, виробляється на Івано-Франківщині. Це овеча бринза.

Сьогодні в Івано-Франківську про концепцію географічних зазначень, переваги їх запровадження та про перспективи українських географічних зазначень розповів Іван Гайванович, національний експерт з маркетингу і комунікацій проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні», пише Фіртка.

Підписавши Угоду про асоціацію, Україна і Європейський Союз зобов'язалися захищати географічні зазначення одне одного. Але в той час як у ЄС зареєстровано понад 3,5 тисячі географічних зазначень, в Україні дана система перебуває в процесі становлення.

"Не всі люди розуміють сполучення "географічне зазначення". Мова йде передусім про об'єкт інтелектуальної власності, яким є географічні зазначення" - пояснив Іван Гайванович.

Також на території Прикарпаття, за словами фахівця, є два пріоритетних географічних зазначення.

"Якщо ми говоримо про бринзу, то вже подана заявка на визнання її географічним зазначенням. Наразі 6 місяців триває процедура заперечення, коли хто може сказати, що бринза не є продуктом, який виробляється саме в цьому регіоні. Якщо фактів такого твердження не буде, то бринза вже восени матиме географічне зазначенням", - додав Гайванович.


Довідка:

Географі́чне зазна́чення (ГЗ) — назва або позначення, котрі ідентифікують товар як такий, що походить з певної території, країни, регіону або місцевості і особлива якість, репутація та інші важливі характеристики, які значною мірою пов'язані із його географічним походженням.

Географічне зазначення на відмінну від торгової марки надається товару довічно і може бути скасоване, якщо продукт не виробляється понад 7 років.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження