ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У багатодітної франківки забрали допомогу, бо приховала шість мішків пшениці

05.06.2019
8:10
Всі новини
У мами п'яти дітей забрали соціальну допомогу, яку вона отримувала, як малозабезпечена сім’я. А все через те, що вона не вказала у декларації пай чоловіка та шість мішків пшениці отриманих за його оренду.

З такою скаргою до редакції Бліц-Інфо звернулась Ірина Хомицька. Франківка розповіла, що на початку березня поновляла документи на соціальну допомогу. Однак вже наприкінці місяця їх повернули, а у допомозі відмовили. Пояснили, що треба було внести у декларацію про доходи пай чоловіка та отриманий від нього дохід - шість мішків пшениці.

«Коли я подавала документи на малозабезпеченість, у чоловіка не було паю. Але пізніше йому переписала його мама. Я просто не знала, що треба це вказувати. Мені ніхто не сказав. Я як завжди взяла розгорнуту довідку про склад сім’ї, де була інформація і про земельні ділянки, щоправда, без паю. Пізніше у сільраді мені пояснили, що якщо пай перебуває в оренді, то його не враховують. Звичайно, я пізніше подала всі довідки, але 2018 вже рахується простроченим», - зауважила жінка.

Вже у травні Ірині прийшов лист з департаменту соцполітики з вимогою повернути державі 2 тисячі 280 гривень.

Окрім того, багатодітній мамі заборонили до вересня звертатись за поновленням документи.

«Як пояснити п’ятьом дітям, що я не маю можливості купити їм те, що вони хочуть, бо не подала довідку про шість мішків пшениці? Це невеликі гроші, адже є люди, які навмисне приховують стравджні статки чи купують довідки… Я не приховувала це, а просто не знала. Це справді несправедливо», - бідкається франківка.

У розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо заступниця директора департаменту соціальної політики Ніна Пелікан пояснила, що у таких випадках  закон зобов'язує позбавити людину права звертатись за допомогою на півроку

«У цієї жінки відбувся факт подання недостовірних відомостей. Можливо, жінка зробила це несвідомо, чи працівник у сільській раді був не дуже компетентним та щось упустив. Та коли вона приносила нам документи, то мала б сказати, що є ще пай», - зауважує Пелікан.

За словами чиновниці, кожна людина, яка звертається у департамент соцполітики за допомогою повинна подавати усі відомості про себе, майновий фонд, житло та наявність землі. Якщо вона подає заяву та заповнює декларацію, то своїм підписом людина повністю погоджується, що внесена інформація є вірною і жодних інших доходів немає.

«До кожної людини є свій підхід. Ми завжди звертаємо увагу на те в якому стані перебуває людина, чи сім’я є малозабезпеченою, чи є доходи, йдемо на поступки, закладаємо відсоток стягнення. Адже відповідно до законодавства передбачається стягнення у розмірі 20%. Однак, якщо у сім’ї є складна ситуація ми можемо закласти той відсоток, який людина може повертати», - пояснює чиновниця.

Ніна Пелікан каже, що франківка зараз може не повертати ці гроші, а написати заяву, аби їх у майбутньому частками стягали з соцдопомоги. 

"Звичайно, це у випадку, якщо сім'я не може повернути ці гроші одним платежем. Наразі жінка до нас з таким проханням не зверталась. Втім, якщо нічого не робити, то ми будемо змушені подавати до суд. Так вимагає закон", - підкреслює посадовиця.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження