ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
1
1


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Організатори розповіли, чим цьогоріч дивуватиме франківців "Карпатський простір"

21.03.2019
14:48
Всі новини
З 3 до 5 травня в Івано-Франківську проведуть ІV міжнародний фестиваль мистецтв «Карпатський простір».

Фолк, етно, рок, класична музика, художня виставка, арт-перформанс, театральні вистави, кулінарні дегустації і безліч цікавих мистецьких проектів покажуть в Івано-Франківську, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як і у попередні роки, фестиваль багато уваги приділить арт-напрямку: живопис, скульптура, література, кіно, театр, музика, народні мистецтва. Особливим для цьогорічного фестивалю є театральний напрям. З нагоди знакових річниць українського театру цьогорічний театральний напрям акцентує свою увагу на здобутках саме українського мистецтва.

За словами співзасновника фестивалю Богдана Струтинського, протягом трьох днів фестивалю працюватимуть локації під відкритим небом, на яких розташовуватимуться ярмарки, кухні різних країн та окрема локація з винами.

Вперше на цьогорічному фестивалі працюватиме кавова локація – coffee Space. Вона розміститься на площі Міцкевича. Тут побудують сцену, з якої лунатиме музика присвячена цьому напою. Загалом, під час фестивалю працюватимуть 14 просторів для дітей та дорослих.

"Відкриття фестивалю розпочнеться 3 травня о 18 годині театралізованою ходою з Вічевого майдану до головної сцени. На ній з концертом виступить джаз-бенд Фокіна, колектив Аrs Nova. Також для франківців буде вогняне шоу від театру Воскресіння", - каже Струтинський.

Окрім того, 1 травня о 12-й годині біля Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки пройде вуличний перформанс – театральне дійство «Ляльки запрошують» за участю лялькарів з Грузії, Литви, Молдови, Білорусії.

"У Палаці Потоцьких під час фестивалю відкриють музей міста "МІФ". На території палацу також працюватиме дитяча та джазова локації. Окрім того тут проведуть вечірки діджеїв. Кошти зібрані на них передадуть на розвиток Палацу Потоцьких" - додав співорганізатор.

Під час фестивалю також проведуть круглий стіл на тему децентралізації. Національні читання "Леся Українка об'єднує" пройдуть тільки на площі Ринок. Втім, паралельно її твори о 12 годині читатимуть на радіо та телебаченні. Заступник голови облради Сергія Басараба зауважив, що на проведення фестивалю облради та ОДА сумарно виділили мільйон гривень.

"Цього року фестиваль проведуть тиждень після Великодня. Ми очікуємо колосальну кількість гостей, зокрема, й міст-побратимів. Загалом протягом 3-7 травня у місті пройде понад 150 заходів, виступатимуть Hardkiss, Казка та інші", - акцентував Марцінків.

В цьому році участь візьмуть 20 країн. Серед них Україна, Грузія, Польща, Австрія, Азербайджан, Болгарія, Угорщина, Молдова, Австрія, Литва, Латвія, Естонія, Франція, Білорусь, Словаччина, Румунія, Чехія, США та інші.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження