ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


За минулий рік ОТБ "Галичина" заробила 3,5 мільйона гривень

22.02.2019
8:00
Всі новини
21 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати розглянули питання про «Звіт про фінансово-господарську діяльність ОТБ "Галичина" за 2018 рік і план на 2019 рік», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами генерального директора ОТБ «Галичина» Ігоря Дебенка, за підсумками 2018 року в фінансово-господарському аспекті вдалось зберегти прибутковість телеканалу, він розвивається.

Так, минулого року «Галичина» чистий прибуток каналу склав 263,8 тисячі гривень. Цьогоріч очікують ще більшого зростання з огляду на одразу дві виборчі кампанії. Для порівняння, у 2017 році, коли Дебенко лише прийшов на телеканал, за підсумками 2016 року підприємство було збитковим. Якщо брати дохід від надання платних послуг, то в минулого року він склав 3,43 мільйона гривень.

Водночас у 2016 було трохи більше мільйона гривень, а вже 2017 – 2,4 мільйона.

«Середня заробітна плата на телеканалі складає близько семи тисяч гривень. Втім, на нашу думку існуюча система оплати праці, яка притаманна телебаченню комунальної форми власності не відповідає реаліям. У нас така специфіка, що журналісти отримують зарплату по одній постанові, нежурналісти - за іншою, але вже за тарифними розрядами. А перший тарифний розряд сьогодні абсурдно встановлений на рівні прожиткового мінімуму! До прикладу, у телеоператора за найвижчим тарифним розрядом посадовий оклад суттєво менший, ніж мінімальна заробітна плата. Це не залежить ні від обласної ради, ні від облдержадміністрації, але нівелюється цінність праці як такої. І я не кажу за інші категорії посад технічного характеру», - зауважив Ігор Дебенко.

Минулого року на трансляцію було спрямовано 3,5 мільйони гривень. Зокрема, на аналогове мовлення - 624 тисяч, цифрове – 308 тисяч, супутникове – 2,63 мільйона. Також на доставку сигналу витратили 170 тисяч гривень.

«Станом на сьогодні єдиний телеканал в області, який припинив мовлення в аналоговому форматі, відповідно до прийнятих Нацрадою рішень про відключення в Україні аналогового мовлення, стала "Галичина". Інші студії наразі до весни продовжують мовлення, визначаючись з можливостями переходу на цифрову ліцензію. ОТБ "Галичина" здійснює мовлення в сучасних цифровому та супутникових форматах. Завдяки останньому ми присутні в кабельних мережах більшості обласних центрів. Разом з тим, користуючись відключенням аналогового мовлення, оператор цифрового "Зеонбуд" практично одразу ж задекларував істотне підвищення тарифів на свої послуги. За наданою інформацією до кінця року вони зростуть практично вдвічі», - зазначає гендиректор.

Ігор Дебенко акцентував, що нещодавно вдалось дещо оновити матеріально-технічне забезпечення, зокрема придбати нові студійні камери. Тож вчора телеканал почав тестування, щоб перейти на новий сучасний формат мовлення 16×9.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження