ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
1
1


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В Івано-Франківську досліджуватимуть коноплю для медичних цілей

16.02.2019
8:31
Всі новини

В Івано-Франківському національному медуніверситеті (ІФНМУ), одним із напрямків наукової роботи якого є дослідження лікарських рослин, вважають марихуану перспективною для медичного використання, зокрема як джерело одержання олії.

Як розповів на прес-конференції щодо розвитку вишу завкафедри економіки фармації і технології ліків ІФНМУ Андрій Грицик, в університеті планують досліджувати властивості технічної (ненаркотичної) коноплі, інформує Укрінформ.

«Нині ми досліджуємо інші джерела одержання жирної олії. Нас зацікавили конопля посівна і види амаранту. Вони можуть бути перспективними щодо медичного використання», – зазначив А.Грицик.

За його словами, науковці медуніверситету планують досліджувати технічну коноплю без вмісту наркотичних особливостей. Для цього ІФНМУ вже підписав угоду з Інститутом луб’яних культур та фітофармацевтичної сировини, який постачатиме для медичних розробок необхідні рослини.

Крім того, за словами А.Грицика, університет розробив набір косметичних олій з карпатських рослин.

«Один із напрямків нашої наукової роботи – це дослідження лікарських рослин Карпатського регіону і можливості їхнього медичного або профілактичного використання. Результатом нашої роботи є набір різноманітних олій для внутрішнього і зовнішнього застосування. Їх ми можемо рекомендувати як косметичні та лікувально-косметичні засоби», – повідомив А.Грицик.

За його словами, науковці вишу досліджували два сорти ріпаку: ярий та озимий.

«Нині ми стверджуємо, що пропонуємо стовідсоткову натуральну ріпакову олію, яку рекомендують для зовнішнього застосування, наприклад, масажу, і для внутрішнього застосування, наприклад, як засіб, який знижує рівень холестерину в крові. На її основі ми розробили композиції з ефірними оліями для масажу. Підібрали їх таким чином, щоб можна було враховувати тип шкіри і настрій людини», – сказав А.Грицик.

За його словами, у складі кожної композиції міститься майже 97% ріпакової олії. Решта – ефірні олії сосни, лаванди, коріандру, жасмину та інші. Розробка рослинної косметики у науковців тривала майже три роки. Грицик додав, що нині ця продукція є в аптечній мережі.

Він також повідомив, що найближчим часом університет готує до акредитації наукову лабораторію.

Як відомо, конопляну олію використовують у фармацевтичній, косметичній та харчовій промисловості як пом’якшувач та джерело вітамінів; вона входить до складу мазей та косметичних (у тому числі лікувальних) засобів. Завдяки унікальному складу конопляна олія рекомендується для профілактики та лікування захворювань серцево-судинної та нервової системи, а також ожиріння. Як харчовий продукт використовують обмежено.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження