ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Покладання вінків до пам'ятника
Покладання вінків до пам'ятника


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В Івано-Франківській області за газ боргує 65% населення

08.02.2019
7:55
Всі новини

Побутові споживачі Івано-Франківщини заборгували за спожитий газ  508 млн грн. Загалом за блакитне паливо  боргує 65% населення області.

Про це повідомили у прес-службі «Івано-Франківськгаз Збуту».

Неплатежі за газ пов’язані зі зростанням обсягів споживання блакитного палива на фоні зменшення кількості субсидіантів та скороченням соціальних нормативів на опалення.

У порівнянні з минулим опалювальним сезоном, державну допомогу в Івано-Франківській області призначено 25,3% споживачам газу, в той час як минулого опалювального сезону субсидії отримали 52% клієнтів «Івано-Франківськгаз Збуту». Серед іншого, це пов`язано зі зменшенням соціальних нормативів при нарахуванні субсидій з травня 2018 року.

Через високий рівень заборгованості побутових споживачів, ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» як постачальник газу для населення зі спеціальними обов’язками, не може вчасно розрахуватися за поставлений газ. Відповідно до постанови Кабміну № 867, умова гарантованих поставок газу населенню є не допущення росту заборгованості «Івано-Франківськгаз Збуту» перед НАК «Нафтогаз України».

«Злісним боржникам компанія змушена припиняти поставки газу. Першим кроком до цього є письмове попередження  про припинення газопостачання. За минулий рік було вручено майже 16 тис. таких  попереджень», - розповідає директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

З метою забезпечення безперебійного газопостачання, ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» закликає вчасно оплачувати за  спожитий газ.  В іншому випадку боржникам припинятимуть постачання газу, а їх справи будуть передані до суду.

Окрім того, в газопостачальній компанії попереджають, уже за кілька місяців споживачам нараховуватимуть пеню за борг.

З 1 травня набирають чинності зміни до закону України «Про житлово-комунальні послуги». Нововведення передбачають сплату пені. Її розмір, відповідно до закону, становить 0,01%  від суми боргу за кожен день прострочення. Разом з тим, пеня не може перевищувати розмір боргу.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження