ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Покладання вінків до пам'ятника
Покладання вінків до пам'ятника


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Сім років тому глава УГКЦ проголосив Івано-Франківську Митрополію

13.12.2018
12:16
Всі новини
Сім років тому – 13 грудня 2011 р. Б. Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у співслужінні Єпископату УГКЦ у катедральному Соборі Воскресіння Христового в Івано-Франківську очолив Божественну Літургію з нагоди проголошення найбільшої в Західній Україні Івано-Франківської Митрополії.

Цього дня відбулося піднесення Івано-Франківської Єпархії до гідності Архієпархії, інформує прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Під час молитви було зачитано Декрети проголошення Івано-Франківської Митрополії та здійснено Чин поставлення першого митрополита, яким став єпископ Івано-Франківський Преосвященний Владика Володимир Війтишин. В той час до складу митрополії ввійшли Івано-Франківська і Коломийсько-Чернівецькі єпархії УГКЦ. У 2017 р. Чернівецьку єпархію було виокремлено зі складу Коломийської, а її архієреєм став Владика Йосафат Мощич.

Після тієї історичної Літургії у 2011 р. блаженніший Святослав також освятив новий горельєф на катедральному соборі єпископу Станіславівському Григорію Хомишину.

В той же рік 29 листопада до рівня митрополії піднесено архієпархію у Львові, а 22 грудня Патріарх Святославпроголосив митрополію у Тернополі.

За його словами, створення нових митрополій є дуже важливим кроком у розвитку Церкви у напрямку до патріархату. «Сьогодні в Україні існує єдина Києво-Галицька митрополія з осередком у Києві. Такою структурою наша митрополія віддзеркалює той стан Церкви, який у нас був за часів Київської Русі. Був єдиний митрополит, де-факто глава помісної Церкви, який мав, відповідно, владу над єпископами своєї території. Очевидно, що більше як за тисячу років наша Церква розвинулася, зокрема і в Україні. Сьогодні такий природний стан розвитку церковної структури потребує вдосконалення. Отож, для того щоб краще надати душпастирську опіку нашим вірним, рішенням Синоду Єпископів УГКЦ і з благословення Апостольської Столиці ми створили три нові митрополії», – наголосив глава УГКЦ.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження