ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Міська влада Калуша шукає заміну недобросовісному перевізнику

14.11.2018
16:30
Всі новини

У Калуші шукають перевізників для обслуговування пасажирів по маршрутах № 6 «Карпатська кераміка – Лікарня» по вул. Євшана та № 11 А «ВПУ – Залісся» по вул. Євшана.

14 листопада на офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили оголошення про пошук перевізника. У повідомленні йдеться:

«Для обслуговування пасажирів по маршрутах № 6 «Карпатська кераміка – Лікарня» по вул. Євшана та № 11 А «ВПУ – Залісся» по вул. Євшана. (5 основних транспортних засобів та 1 резервний) виконавчий комітет Калуської міської ради планує залучити перевізника для укладання тимчасового Договору з перевезення пасажирів на вищевказаних автобусних   маршрутах загального користування в  м. Калуші».

До речі маршрут №11А є сезонним: з листопада до квітня перевезення за ним не проводять.

Як пояснив у коментарі «Вікнам» начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський, у даному випадку йдеться про пакет маршрутів, переможцем конкурсу на який свого часу стало ВАТ «Калуське АТП». Перевізник, за словами посадовця, не відмовлявся від пакету маршрутів, у даному випадку міська влада шукає йому заміну. Тобто, якщо свої послуги запропонує інший перевізник, що має достатньо транспортних засобів, які відповідають заявленим вимогам, то у такому разі міська влада розірве договір з ВАТ «Калуське АТП» і укладе тимчасовий договір з новим перевізником.

Законодавство, за словами Юрія Соколовського, дозволяє залучати тимчасового перевізника без проведення конкурсу на термін до трьох місяців. А вже наступного року, орієнтовно у травні-червні у місті має відбутися конкурс на пасажирські перевезення на автобусних маршрутах загального користування.

Головна причина, яка спонукає міську владу відмовитися від послуг ВАТ «Калуське АТП» на одному з ключових у Калуші міських автобусних маршрутів, – систематичні зриви рейсів перевізником. За словами Юрія Соколовського, найгірша ситуація у вихідні дні і вечірні години. Калушани постійно скаржаться на відсутність рейсів до лікарні, які мали б бути згідно із узгодженими з перевізником графіками руху. Це підтверджують і перевірки, які проводить управління економіки.

На жодному іншому маршруті таких проблем немає: буває що рейс зривають через якісь форс-мажорні обставини (наприклад, зламався автобус), але лише на шостому маршруті порушення є системними.

Як підкреслив Юрій Соколовський, на адресу Калуського АТП неодноразово відправляли звернення з вимогою виправити ситуацію, однак вони жодного ефекту не дають. Схоже, міська влада змучилася шукати порозуміння з перевізником, який ігнорує взяті на себе зобов’язання.

Транспортні засоби, які претендент пропонує залучити до перевезень в місті Калуші повинні відповідати класу І – автобуси місткістю понад 22 пасажири, крім водія, призначені для перевезення сидячих і стоячих пасажирів, конструкція яких дає змогу пасажирам безперешкодно переміщуватись по салону, кількість дверей для входу – виходу не менше двох і обладнані пристроями для їх автоматичного відкриття, відповідати вимогам безпеки, охороні праці, державним стандартам, мати відповідний сертифікат, бути зареєстрованим відповідно до чинного законодавства, перебувати в належному санітарному і технічному стані і здійснювати перевезення з визначеними режимами руху.

З пропозиціями та для отримання додаткової  інформації  звертатись  в управління економічного розвитку міста Калуської міської ради за адресою  м. Калуш, вул. Шевченка, 6, другий поверх, каб. №5,  тел.(03472) 6-52-21.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження