ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Франківський пологовий отримав цінне обладнання, яке дозволить спостерігати за станом мозку немовлят

14.11.2018
16:07
Всі новини

Днями до міського перинатального центру прибуло сучасне обладнання, яке допомагає спостерігати за станом мозку та ураженнями немовлят.

Як запевнила завідувачка відділення інтенсивної терапії для новонароджених Любов Гаркот, тепер Івано-Франківськ входить у четвірку обласних центрів і є єдиним у західному регіоні, де присутнє таке устаткування, інформує прес-служба міського голови Івано-Франківська.

"Це надзвичайно важливо, що нам закупили найновіше і високоспеціалізоване обладнання. Воно дозволить спостерігати за станом мозку дитини, щоб зрозуміти, чи в немовляти є судоми, чи мозок активний. Так лікар може впевненіше надавати комплексну невідкладну терапію при складних ураженнях ЦНС. Як результат – зменшення інвалідності, якісніша терапія. У випадках з новонародженими важливо надати допомогу в першу добу життя, бо потім буде запізно. А така допомога неможлива без належної діагностики", – розповіла завідувачка.

Окрім нового обладнання для немовлят, в міському перинатальному відбуваються й інші якісні зміни. Приміром, нові ліжка закупили і у відділення інтенсивної терапії для породіль.

Загалом, за словами головного лікаря центру Сергія Стефанка, закупили понад 30 дитячих ліжечок, пеленальні столики. Паралельно триває ремонт на 3-му поверсі, невдовзі розпочнеться реконструкція приміщень на 5-му поверсі з облаштування реанімаційного відділення для дорослих. На часі заміна близько 100 вікон та двох десятків дверей. У процесі – ремонти санвузлів, системи опалення, заміна освітлення тощо.

"Зміни є, але хотілося б кращого темпу і більшого обсягу робіт. Я постійно акцентую увагу на двох речах: ремонт закладів охорони здоров’я та закупівля обладнання. Це все має систематично відбуватись в Івано-Франківську. Бо гарні спеціалісти в нас є", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження