ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Покладання вінків до пам'ятника
Покладання вінків до пам'ятника


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Довбенко: PORTO FRANKO – подія всеукраїнського масштабу

14.06.2018
17:23
Всі новини

Творча ініціатива «Вільний мистецький порт в Івано-Франківську» з’явилася ще у 2010 році і була ініційована молодими українськими композиторами Романом Григорівим, Іллею Разумейком та художником Ярославом Зенем.

А вже в 2011 році проект відбувся як камерний поставангардний експеримент. У свій час очільник Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук із народними депутатами започаткували «Єврокарпатську ініціативу», яка тепер охоплює низку заходів, що спрямовують нашу область до тих серйозних рівнів, на яких сьогодні живе творча інтелігенція і вся європейська спільнота. А два роки тому, з ініціативи Благодійного фонду «Україна Інкогніта», керівником якого є народний депутат України Анатолій Матвієнко, фестиваль відродився у форматі Міжнародного мистецького свята Porto Franko Gogol Fest (2016).

За підтримки фонду творча ініціатива отримала друге дихання. У співпраці з масштабним українським мистецьким феноменом – Гоголь-фестом, та його засновником Владом Троїцьким на фестивалі були представлені багато видів сучасного мистецтва.

«Цьогоріч мені випала нагода передати найкращі побажання від мого колеги – Анатолія Матвієнка, який зараз у відрядженні, але думками, повірте, разом із нами, усім, хто дотичний до цієї масштабної події, - розповів народний депутат України Михайло Довбенко. - Користуючись нагодою, хочу від його імені подякувати тим, хто долучився до організації цієї справи. Це колосальний іміджевий успіх, адже сьогодні PORTO FRANKO став гостинним мистецьким портом для багатьох сотень музикантів, художників, танцюристів, перформерів, письменників та театральних груп з України, Польщі, Росії, Австрії, Німеччини, Франції, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії, Іспанії, Ірану, Китаю, Ізраїлю, Литви, Японії. Я знаю, що за цим творчим успіхом стоїть величезна організаційна робота. Тому щира подяка організаторам, робота яких не залишилась непоміченою. Адже вже вчора успішно розпочалися локації проекту, і я бачив надзвичайно позитивну реакцію та відгуки як від іванофранківців, так і від гостей нашого міста».

Михайло Довбенко наголосив, що, як і в минулому році, PORTO FRANKO стане подією всеукраїнського масштабу, адже ці амбітні плани мають великі шанси бути реалізованими.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження