ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Франківську близько 15% газових лічильників непридатні для подальшої експлуатації

23.05.2018
14:38
Всі новини
ПАТ «Івано-Франківськгаз» з початку року провело 17,2 тис. планових повірок лічильників газу спільно з представниками державного підприємства «Івано-Франківськстандартметрологія».

Результати повірок приладів показали, що 15% лічильників непридатні до подальшої експлуатації через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання. Окрім того, виявлено 69 фактів втручань в роботу приладів обліку.

Повірка приладів обліку здійснюється у сервісних центрах ПАТ «Івано-Франківськгаз» представниками Держспоживстандарту. Натомість демонтаж та монтаж лічильника проводиться винятково працівниками газового господарства, оскільки роботи належать до газонебезпечних.

«Щоденно на спеціальному обладнанні повіряється 156 лічильників газу. З них кожен сьомий - непридатний до подальшої експлуатації, через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання», - каже головний метролог ПАТ «Івано-Франківськгаз»  Олег Кашуба.

Якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено жодних порушень, то прилад вважається справним та повертається споживачу, якщо ж прилад обліку визнано непридатним, споживачу необхідно звернутися в газове господарство для вирішення питання  по його заміні.

«Періодична повірка лічильників газу проводиться безкоштовно для споживача. Але деякі споживачі відмовляють газовикам  в доступі у своє помешкання для зняття лічильника на повірку. Найчастіше така відмова пов’язана із втручанням людей у роботу приладу для зменшення його показань», - додає Олег Кашуба.  

У газовому господарстві зазначають, у разі недопуску споживача до помешкання, згідно кодексу ГРМ,  компанія складає акт про відмову, а розрахунки за спожитий газ проводитимуться за граничними нормами споживання. Так, за чотири місяці цього року фахівці «Івано-Франківськгазу» вже склали 1650 актів про відмову допуску, та зафіксували 69 фактів незаконних втручань у роботу приладів обліку. Такі порушення, кажуть газовики, легко виявляють за характерними механічними пошкодженнями на відліковому механізмі, підробленими пломбами, відбитками тавр та ін.

При  встановленні факту втручання у роботу приладу, споживачу  доведеться відшкодувати збитки, завдані державі та газопостачальному підприємству, сплатити вартість зняття-встановлення лічильника, а також придбати новий лічильник. Розрахунок суми збитків здійснюється відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження