ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті майже 30 років подружжя тримало зачиненим у квартирі свого сина

11.04.2018
22:40
Всі новини
У Калуші 39-річний чоловік понад 30 років не виходив із квартири, бо його не випускали власні батьки. Він не вміє писати, їсти ложкою, йому важко рухатися. І лише випадковість дозволила сусідам дізнатися, що відбувається у квартирі на поверх вище.

З дитинства мешканець Калуша Микола погано чує і не говорить. Сусіди часто бачили чоловіка у вікні, проте їм ніколи не спадало на думку, що його батьки майже 30 років не виводили сина на вулицю. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

«Пропонували допомогу, вона: «Ми нє голодаєм. Всьо!». Сусідів коли затоплювали, були проблеми, вона казала: «Нє учітє мєня жить!». На початках вони гуляли малими, виходили на лавку, сиділи. Коли діти пішли в школу, він 3 місяці ходив у школу для дітей, які недочувають. А потім вона чомусь його забрала, сказала, що його там ображають», – каже сусідка.

Одного разу сім’я Миколи вчергове затопила сусідів знизу. Люди пішли скаржитися і були ошелешені тим, що відбувається у квартирі Миколи. Як виявилося, батько «Мауглі» Петро помер, проте жінка тримала його тіло у квартирі декілька діб, мовляв, відігріється під ковдрою. До сім’ї звітали представники соціальних служб.

«Її чоловік помер та лежав. В пятницю помер, вони у вівторок прийшли. Вона його накрила – думала, відігріється», – розповідає директор територіального центру соціального обслуговування Надія Рим.

У квартиру службовці заходили у рукавицях, протигазах, адже там було брудно, пахло відходами, підлога була вкрита сміттям. Через деякий час із квартири зникла і мати Миколи. Виявилося, вона лежала у квартирі, вражена інсультом, а 39-річний син сидів біля вікна.

«Він сидів біля вікна, видавав одноманітні звуки. Сусідка кілька днів підряд приносила їжу, він їжу викидав на землю, а потім піднімав і їв», – розповідає заступник керівника Калуського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Василь Ільницький.

Наразі «квартирний Мауглі» у Снятинському психоневрологічному інтернаті. Працівники закладу кажуть, що він серйозно відстає у розвитку, ним важко займатися. Його важко переодягнути, чоловік чекає, що його помиють, нагодують тощо. На нього чекає тривала реабілітація, лікування, після чого він з нуля вчитиме елементарні речі, такі як догляд за гігієною, самостіний прийом їжі тощо.

Мати Миколи ж заявляє, що вона не хотіла його обмежити, вона просто боялася за нього через те, що син начебто глухонімий. 

«Що він був зачинений – то брехня, наклеп. Насправді він глухонімий, і я боялася за нього. Вважала, що сама витримаю все це і ми з ним проживемо, як вдасться», – розповідяє вона.

Під час перебування у лікарні жінка ні разу не згадала про сина протягом тижня.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження