ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Шість годин музики, молитва, вільний мікрофон: на "Промприладі" пройде концерт-марафон у пам'ять про

11.04.2018
17:17
Культура

Благодійний концерт пам'яті музиканта Андрія Федота Федотова, одного із засновників команди "Перкалаба", учасника груп "Перкалабські придатки" та "Гогодзи Ганські", відбудеться у Франківську 14 квітня.

В просторі "Промприлад.Реновація", у колишньому парасольковому цеху заводу "Промприлад", шестигодинний концерт відіграють вісім франківських гуртів, до творчості яких був причетний Федот, пише курс.

"Ідея таким концертом віддати належне пам’яті Федота в річницю його смерті з'явилася в колі друзів", – каже організаторка івенту, представниця Агенції освітніх та культурних івентів ІНШІ Ольга Дятел.

За її словами, подія унікальна тим, що в ній об’єднуються місцеві гурти.

"Подія пам'яті об'єднала локальну сцену Франківська. І дала таку масштабну сцену. Концерт буде благодійним – кошти, виручені від продажу квитків, підуть на організацію та допомогу родині музиканта", – повідомила Ольга Дятел.

Унікальність події, додав продюсер проекту "Фамілія Перкалаба" Олег Мох Гнатів, в тому, що на сцену вийдуть всі групи, в яких брав участь Федот.

Оркестр Радості і Щастя "Фамілія Перкалаба" зіграє на концерті пам'яті пісню "Льотчик", присвячену Федоту. "Думаю, він нас почує, – сказав Мох. – Федот був геніальним артистом, решта – похідне. Був світлою людиною, яка починала "Перкалабу".

"Зараз "Фамілія Перкалаба" принципово не грає репертуару "Перкалаби", вона також відійшла на небо і залишиться там зіркою. Інакше це буде "Ласковий май"", – додав Олег Гнатів.

Модератор концерту, керівник музичного проекту "Пенсія" Ярема Стецик розповів, що пісня "Льотчик" на концертах "Перкалаби" та формацій, які стали її наступниками, – а це "Пенсія" та "Гогодзи Ганські", – завжди присвячувалася тим, хто вже "на небі", і тим, хто в ув’язненні. Тож на концерті "Федот" згадають усіх трьох музикантів "Перкалаби", які вже відійшли.

"Буде багато музики. Будуть молитви. Буде вільний мікрофон, щоби кожен, хто хотів, міг сказати щось тепле в цей бік", – каже Стецик. Також на концерт запросили рідних Андрія Федотова.

"Пенсія", натомість, зазначив Стецик, буде тим "Ласковим маєм", який переспіває пісні Федота.

"Доберемо всі пісні, які вродили з Федотом, до яких він мав причетність як музикант, вокаліст чи аранжувальник, – говорить Стецик. – Нам це пасує, бо половина пісень "Пенсії" – це сліди "Перкалаби" і "Перкалабських придатків". Підберемо репертуар на концерт так, щоби в кожній пісні від нас був Федот".

Формат вечора пам'яті буде гучним, не зайве попередив поводир "Пенсії".

"Федот сам став ініціатором концерту, – долучився лідер гурту "Гогодзи Ганські" Олександр Грідін. – Бо в багатьох з нас він залишився, і ми з радістю заграємо з ним і для нього, пам’ятаючи, що спочатку була дружба, і ця дружба стала музикою".

Концерт пам'яті "Федот" відбудеться 14 квітня в Парасольковому цеху на ревіталізованих площах "Промприлад.Реновація". Початок о 17.00. Виступлять колективи – Шотурма та Юрців, Lumara-Urban, Рура, Орбахоса, Конада, Гогодзи Ганські, Пенсія та Familia Perkalaba.

Візуальний супровід музичної частини – формація віджеїнгу "КУБ". За підтримки ЦСМ – ЧЕЧ та Сімейної ресторації Мулярових.

Квитки можна придбати дещо дешевше в передпродажу (онлайн чи оффлайн) або дещо дорожче в день проведення концерту на вході.

Попередній продаж – 80 грн на сайті concert.ua або в концертній касі в Dazzle (Незалежності, 34).

Продаж у день концерту – 100 грн на вході (сходи біля прохідної в "Промприлад").

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження