ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Брошнів-Осаді облаштовують музей

11.04.2018
8:40
Культура
У рамках навчальної дисципліни студенти Інституту архітектури будівництва і туризму Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу підготують ескізні проекти для майбутнього музейного комплексу «Пересильний пункт 1947-1953 рр.»

Зазначимо, що дуже важливо оживити цей музей, оскільки його значення унікальне не тільки для Прикарпаття, але й для України. Для реалізації цієї ідеї створений організаційний комітет із представників ГО "Поступовий гурт франківців" та керівництва Брошнів-Осадської ОТГ, який напрацював концептуальні засади майбутнього музею, визначив пріоритетні території для розташування майбутнього музейного комплексу, а також шляхи залучення ґрантових коштів. Архітектурне обличчя музею буде створюватися в кооперації з кафедрою архітектурного планування Івано-Франківського національного університету технічного університету нафти і газу. Ініціатива має підтримку зі сторони керівництва Івано-Франківської обласної ради та обласної державної адміністрації, а також народних депутатів України.

Представники органів місцевого самоврядування Брошнів-Осадської ОТГ зустрілися із доцентом кафедри архітектурного проектування ІФНТУНГ Л. Поліщук та студентами для спільного обговорення та розроблення подальшого плану дій щодо будівництва історичної пам’ятки.

Безсумнівно, випускники неабияк зацікавились цим завданням, оскільки мали можливість не тільки розгорнути увесь спектр своїх фантазій, уявлень та  асоціацій, але й торкнутися історії нашого краю. Юні проектанти та їхній викладач з цікавістю оглядали споруду, яка заінтригувала своєю автентичністю. Також привернули увагу капличка та пам’ятний хрест. Лариса Поліщук зазначила, що це місце варто ознакувати ще й сучасними архітектурними засобами, щоб зробити тематичний акцент та привернути туристів. Щодо спорудження самої експозиції «Пересильного пункту 1947-1953 рр.» просто неба, то варіантів було декілька, тому й варто їх проаналізувати, щоб визначитись остаточно.

Відзначимо, що для творчих людей, це чудова можливість  реалізувати  власні ідеї, і, беззаперечно - музеї повинні бути такими майданчиками. 

Довідково. У селищі Брошнів-Осада з 1946 по 1953 рр. був пересильний пункт для відправки людей у Сибір. Вивезених утримували в колишньому таборі для військовополонених. За твердженням очевидців, на території табору знаходилося приблизно 10 бараків, у кожному з них розміщували стільки людей, скільки було потрібно адміністрації табору.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження