ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Тисмениччині шість шкіл не мають їдалень

02.04.2018
7:56
Всі новини
Для одних планшети, інтерактивні дошки і сучасні спортивні майданчики, тоді коли інші мріють просто про гарну їдальню. На Прикаратті в Тисменицькому районі відразу шість шкіл позбавлені такої здавалося б елементарної зручності.

У Липівській школі навчаються діти з трьох сусідніх сіл, але власної їдальні навчальний заклад не має. Поки чекали, коли її побудують, тимчасово облаштували для обідів приміщення бібліотеки. Відтоді минуло вже двадцять років, йдеться у сюжеті "Подробиць"

"Змушені харчувати в кілька перерв тому що бажаючих крім пільгових категорій є багато учні 5-11 класів харчуються", - говорить Василь Вінтоняк, директор Липівської школи.

Кілька оладків, варене яйце і какао - один з варіантів учнівського обіду. Запропонувати повноцінне харчування, кажуть кухарі - не дозволяє ні обладнання, ні розмір приміщення.

"Хочеться чогось гаряченького поїсти суп, а там такого немає", - говорить Станіслава Мельник, учениця 6 класу.

Торік у шкільній їдальні на підлозі залили стяжку - гроші на це виділила сільрада. Щоб завершити роботи - не вистачає ще близько мільйона. У районному відділі освіти запевняють - з райбюджету цього року можуть виділити щонайбільше 60 тисяч.

"Для того щоб зробити треба мати кошти, кошти відділ освіти як такі свої немає. Липівську їдальню ми подаємо відколи я з десятого року", - говорить Світлана Шарабуряк, начальник відділу освіти Тисменицької РДА.

У Тисменицькому районі, крім Липівської школи, власної їдальні не мають ще 5 навчальних закладів.

"П'ятнадцять років немає в селі взагалі столової, комусь кажеш - сміються, кажуть може на ремонті, ні взагалі немає столової як такої, діти реально голодують", - говорить Василь Леканов, житель села Узин.

А от у школі в селі Слобідка торік звели дитячий та спортивний майданчики, відремонтували туалети й фасад.

"Виділили один мільйон грошей тому, що у нас роблять спортивний майданчик зі штучним покриттям, так само минулого року на Петра ми відкривали дитячий майданчик", - говорить Лідія Мельник, в. о. директора школи в селі Слобідка.

"Чому така диспропорція? - Це були кошти не відділу освіти і навіть не районного бюджету, фінасуються через державний бюджет".

Тим часом у поліції повідомили, що проти начальника райвідділу освіти відкрили кримінальне провадження за розтрату та привласнення бюджетних коштів.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження