ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Франківські медики вперше в Західній Україні провели унікальну операцію зі створення штучного сечово

16.02.2018
9:12
Всі новини

Нещодавно в Івано-Франківську бригада дитячих урологів на чолі з керівником клініки дитячої хірургії, професором Івано-Франківського національного медичного університету Олександром Фофановим вперше самостійно успішно провела складну високотехнологічну реконструктивну операцію – аугментаційну ілеоцистопластику з апендиковезикостомією.

Операцію зробили 12-річному хлопчику, в якого у зв’язку з вродженою патологією був різко зменшений в розмірах, нефункціонуючий, рубцево змінений сечовий міхур (мікроцист). Внаслідок цього у дитини виник міхурово-сечовідний рефлюкс (повернення сечі до нирок) і повне нетримання сечі, що викликало загрозу втрати функції нирок і прозводило до соціальної дезадаптації дитини, повідомляють в ІФНМУ. 

Операцію провела бригада хірургів (на фото зліва направо) - уролог Богдан Зіняк, завідувач кафедри дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії, професор Олександр Фофанов, уролог Богдан Баб’як.

"Операція полягала у створенні штучного сечового міхура з тонкої кишки дитини (аутотрансплантація), – розповідає професор Олександр Фофанов. – Крім того, додатково проведена операція зі створення штучного сечовипускного каналу з апендикса хворого, одночасно проведена також антирефлюксна операція на обох сечоводах і операція ушивання шийки сечового міхура. Все це дало змогу хворому утримувати сечу та зберегти нирки від ушкодження внаслідок міхурово-сечовідного рефлюксу. На цей час пацієнт почуває себе добре, сечу утримує, обсяг створеного міхура – більш як 250 мл. Мета хірургічного лікування повністю досягнута".

За словами професора, ще донедавна хворі, мешканці не тільки Прикарпаття, але й інших регіонів України, яким була необхідна подібна операція, звертались за допомогою у закордонні клініки. В одиничних випадках їм проводили операції запрошені із закордону фахівці, але більшості дітей, в зв’язку із дуже високою вартістю, операції взагалі не виконувалися.

Ця подія має велике значення, адже розширення діапазону високотехнологічних реконструктивних операцій в дитячій хірургії та урології дозволить покращити якість надання медичної допомоги цим дітям і значно покращити якість їх життя.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження