ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Активісти пропонують ввести мораторій на забудову франківського міського озера

14.02.2018
16:05
Всі новини

Сьогодні, 14 лютого, в Івано-Франківську відбулась прес-конференція щодо забудови території біля міського озера.

Зауважимо, що у квітні 2016 року  створили окрему тимчасову комісію по забудовах навколо міського озера, до складу якої ввійшли представники депутатського корпусу та громадські активісти ініціативи “Вільне озеро”. Основне завдання комісії – припинення забудови озера  та розроблення алгоритму вирішення цієї проблеми, пише ГК.

Громадські активісти вбачали рішення проблеми у розробці детального плану території навколо міського озеро із збереженням зеленої зони і впорядкування існуючих хаотичних забудов. Проте, як вони кажуть, влада пошкодувала на це кошти. Також через відсутність кворуму комісія була змушена припинити свою роботу.

Депутат Івано-Франківської міської ради Віталій Мерінов пояснює, що зараз єдиний шанс уберегти земельну ділянку та припинити нищення озера – запровадження мораторію на забудову навколо міського озера. Саме тому він підготував проект рішення, який завтра розглядатиме сесія міськради.

«Ми боремось, але влада вдає, що нічого не помічає. Влада не буде протистояти будівельним компаніям, правоохоронні органи також не хочуть протистояти. Тому зараз ми хочемо зберегти хоча б масив на 4 га, який кілька років  орендував місцевий забудовник Костянтин Бородайко”, – каже Наталія Сербин, представник ініціативи “Вільне озеро”.

У свою чергу Віталій Мерінов додає, що за два роки побачив, що міська рада ігнорувала всі пропозиції комісії.

“Завтра відбудеться сесія міськради і ми побачимо, як депутати будуть голосувати. Але у мене є підозри, що це рішення навіть не внесуть у порядок денний”, – пояснює Мерінов.

На прес-конференцію також прийшов депутат Андріан Волгін, який наголосив на тому, що цю рекреаційну зону ми вже втратили.

“Зараз наша ціль – захистити Південний Бульвар та вулицю Ленкавського. Ми далі будемо боротися, тому я закликаю людей не бути осторонь. Якщо нас не почують, то доведеться діяти радикальніше, щоб справа дійшла до Києва”, – заявив Волгін.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження