ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті додатково працюватимуть з громадами, аби уникнути укрупнення сільських рад

12.02.2018
17:26
Всі новини

Сьогодні на засіданні постійної комісії облради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування  розглянули звернення Угринівської громади щодо недопущення утворення сільської ради Угринів-Клузів.

За словами голови комісії Василя Мельничука така ж ситуація склалась із об’єднанням приміських сіл Загвіздя та Підлісся, пише Фіртка.

Як відмітив голова комісії є лист-роз’яснення з Мінрегіону, щоб відкликати свої подання до ЦВК  про призначення виборів, попрацювати з цими громадами, аби уникнути таких укрупнених сільських рад.

«Громади ми попередимо про це. Вони самі мали б ініціювати ці процеси: або вони працюють в межах перспективного плану і підсилюють одне одного, або вони не будуть мати підтримки з боку держави», - зазначив голова комісії.

Варто додати на сайті Мінрегіону також наголошують, щоб бути спроможними  краще об'єднуватися згідно перспективного плану.

«Важливо, щоб громади формувалися у відповідності до перспективних планів. Це аж ніяк не заперечує добровільності об’єднання, а лише дає змогу нікого не залишити поза реформою і наближує громаду, створену за перспективним планом, до рівня спроможної. Багато тих громад, які формувалися раніше без дотримання перспективних планів, сьогодні здійснюють приєднання до себе нових рад, як це раніше і передбачалося. Є і ті, хто об’єднався, але до спроможності там ще далеко. Причина знову ж таки у тому, що не дослухалися і формувалися без врахування бачення перспективного плану. Це помилковий шлях. Ті, хто його пройшов, вже у цьому переконалися.

Але ми не ідеалізуємо затверджені перспективні плани, які часто в регіонах підлаштовували під утворені ОТГ, щоб ті отримали статус спроможних», - сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження