ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Дно прикарпатської річки пропонують залити бетоном

09.02.2018
7:42
Всі новини
У Калуші завершують розпочаті ще торік роботи з очищення річки Сівки та її берегів. Паралельно взялися думати, як укріпити берег.

Варіанти вчора обговорили безпосередньо на березі річки в районі вулиці Сівецької. Члени робочої комісії поділилися з міським головою планами щодо двох варіантів укріплення. Проте, остаточно не обрали поки що жоден.

У Калуші наразі вдалося здійснити санітарну очистку частини річки Сівки від вулиці Об’їзної до вулиці Чорновола. Місцями техніка просто "топилася" у намулі, пишуть "Вікна".

Нагадаємо, що у жовтні минулого року Калуська міська рада дала дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на території міста Калуша під прибережні захисні смуги річки Млинівки (орієнтовною площею 75 га) та річки Сівки (орієнтовною площею 110 га).           

Згідно із законодавством, прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. За Водним кодексом, для малих річок розмір прибережної смуги становить 25 метрів (для середніх – 50, великих – 100). Однак якщо йдеться про територію міста, то тут ширина вздовж берега може становити і 10 метрів. У будь-якому випадку має враховуватися існуюча забудова. Загалом статус прибережної захисної смуги обмежує можливості використання земельної ділянки.

Також у Калуші взялися чистити саму річку. До робіт залучили техніку "Калушавтодору" та інших організацій.

Сьогодні береги Сівки мають значно привабливіший вигляд, але потрібно ще їх укріпити. Варіантів є, як мінімум, два. Перший: берег річки укріплюють бетонними плитами і такі ж плити ставлять на саме русло річки. Інший метод — ще більш інноваційний. Виявляється, є технологія, яка дозволяє залити дно і береги річки бетоном. Технологія недешева, але виробник дає щонайменше десятирічну гарантію.

Щодо того, який метод для Калуша кращий, думки членів робочої групи розійшлися. Питання потребує ще ретельного вивчення та розрахунку. Адже нерівна берегова лінія, а також той факт, що місцями дно Сівки досить сильно замулене, наразі ускладнює роботу.

Директор КП "Калушавтодор" Микола Барченко зазначив, що в районі вулиці Сівецької потрібно на берег Сівки завезти орієнтовно 2000 "кубів" грунту, щоб вирівняти берегову лінію.

Міський голова Ігор Матвійчук під час обговорення акцентував, що головне завдання — не просто "одягти" річку в бетон, а захистити береги. Після того, як буде вирішено питання по Сівці, можна буде братися за схожу роботу на Млинівці. 

Проект, проте, довготривалий. Ймовірно, триватиме впродовж кількох років. Коли роботи будуть завершуватися, береги Сівки обіцяють засадити квітами та деревами.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження