ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Франківську з квітня почнуть перевіряти без попередження харчування у школах

06.02.2018
8:08
Всі новини

Новий закон "Про освіту" позбавив департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради контролюючих функцій, зокрема і права інспектувати якість харчування у школах. Чим харчуються франківські школярі, буде перевіряти управління Держпродспоживслужби.

Сьогодні на нараді з питань організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти головний спеціаліст департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Світлана Бойчук зазначила, що немає такого дня, щоб батьки не зверталися з проханням перевірити якість харчування в тій чи іншій школі. Втім контролюючі функції департаменту освіти та науки наразі призупинені, пише курс.

Начальник управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківську Ірина Онищук розповіла, що минулого року у школах обласного центру проводився моніторинг води та харчових продуктів.

"Брали воду, змиви з кухонного обладнання та інвентаря та відбирали обіди на калорійність,  розповіла Ірина Онищук.  Відібрали 86 проб води, загалом показники у нормі. Обіди на калорійність теж у нормі, і продукти на мікробіологічні показники в нормі".

Також спеціалісти взяли 430 змивів, і 46 з них були позитивні.

Втім, зазначила Онищук, підприємці відразу усували недоліки.

"Цього року ми також будемо проводити моніторинги після того, як наш план буде погоджений Держспоживслужбою України. Ми будемо ці моніторинги проводити з березня. Моніторингові дослідження будуть проведені без попередження",  зазначила начальник франківського управління Держспоживслужби.

За її словами, будуть планові перевірки, з графіком яких можна ознайомитися на сайті Держспоживслужби, а також будуть перевірки без попередження.

"Можливо, з квітня попереджень не буде. І я вважаю, це правильно. Тому що ви бачите, коли ми приходимо з попередженням  один результат, коли приходимо без попередження – зовсім інша картина".

Нагадаємо, 4 квітня 2018 року вступає в силу закон 2042-VIII "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти…", за яким органи контролю зможуть проводити перевірки частіше і без попередження, в тому числі і в шкільних буфетах та їдальнях.

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження