ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Оприлюднена версія загибелі в Івано-Франківську подружжя Гордієнків і їхніх чотирьох дітей

22.01.2018
10:27
Всі новини

Вентиляційний канал у квартирі сім’ї Гордієнків, яка трагічно загинула напередодні Нового року від отруєння чадним газом, був закритий, а димовий канал не функціонував.

Про це в ефірі ТРК "Карпати" заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів міськвиконкому Івано-Франківська Ігор Влізло, пише "Курс".

За його словами. такого висновку дійшла слідча група з розслідування трагедї після першого слідчого експерименту, тобто відтворення трагічних подій у будинку, де сталася трагедія:

"Коли ми включили котел на першому поверсі, то протягом двох годин на другому поверсі відбулося накопичення чадного газу, що в 70 раз перевищило норму. Це показав прилад. Це за дві години,  а уявіть собі, що котел працював цілу ніч".

Він зазначив, що багато мешканців Івано-Франківська закривають вентиляційні канали, бо думають, що у квартирі буде тепліше. Це, за його словами, і призвело до трагедії у будинку Гордієнків:

"Коли сталася трагедія, під час першого огляду ми побачили, що в квартирі на першому поверсі, де загинула сім’я, вентиляційний канал був затканий пакетами, а димовий канал взагалі не функціонував. Тобто їм хтось це зробив, напевно. А гофровану газову трубу, щоби працював котел, вони взагалі вивели у ванну".

Він зазначив, що основна версія на сьогодніш – це недотримання правил використання газових приладів, внаслідок чого чадним газом  отруїлася сім’я Гордієнків та їхня 22-річна сусідка:

"Враховуючи, що цей будинок старий, він має дерев’яне перекриття. Чадний газ знайшов свої канали, тріщини і таким чином вийшов на другий поверх, де загинула жінка".

За його словами, це основна робоча версія. Слідство триває.

Нагадаємо, 30 грудня в будинку по вулиці Січових Стрільців виявили тіла шістьох людей. Четверо дітей та двоє дорослих, найімовірніше, отруїлися чадним газом. Пізніше стало відомо, що від чадного газу в будинку на Січових Стрільців загинула родина Оксани (Русани) і Сергія Гордієнків.Того ж дня у сусідній квартирі знайшли тіло 22-річної дівчини.

Спочатку у міській комісії з надзвичайних ситуацій ймовірною версією загибелі сімох людей називали новий газовий котел у сусідній квартирі.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження