ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Коломиї хочуть звести сучасний притулок для вуличних собак

17.01.2018
10:32
Всі новини
Будівництво притулку для тварин у Коломиї обійдеться у понад 35 мільйонів гривень. Потреба у такому спорудженні постала доволі гостро: на вулицях міста майже тисяча бездомних собак. Відтак у місті оголосили тендер, навіть визначили переможця.

Проте підприємство, яке програло, з результатами тендеру не погоджується й оскаржує їх в Антимонопольному комітеті, пише Галицький кореспондент.

Нечесна перемога?

1 грудня 2017 року в системі електронних закупівель “Prozorro” Коломийська міськрада оголосила тендер на будівництво та облаштування притулку для утримання безпритульних тварин. Оголошена вартість робіт склала 37 млн. 277 тис. гривень, пропозиції приймалися до 17 грудня.

Вже наступного дня розпочався аукціон, в якому взяли участь три претенденти. За результатами тендеру, переможцем стало ПП “Промбудсервіс-Косів” із пропозицією 34 млн. 712 тис. гривень. За майже 36 млн. грн. притулок готове було будувати ТОВ РР Транс, за 36 млн. 113 тис. грн. – ТОВ “ПМК-77”.

У “ПМК-77” заявили, що переможець порушив вимоги тендерного законодавства, і звернулися з цього приводу до тендерного комітету. Проте там з цим твердженням не погодилися.

Володимир Наливайко, начальник управління комунального господарства Коломийської міськради, зауважує, що підприємство “ПМК-77”, яке зайняло третє місце, вирішило оскаржити результати тендеру і подало скаргу в Антимонопольний комітет України (АМКУ). Але ПП “Промбудсервіс-Косів”, яке перемогло у тендері, подало всі необхідні документи, жодних претензій до нього в тендерного комітету не було.

“Підприємство, яке виявилося третім, не подало всіх необхідних документів. Крім того, їхня пропозиція була найвищою – понад 36 млн. гривень. Але, відповідно до законодавства, вони можуть звернутися в Антимонопольний комітет, щоб там перевірили, чи дотримано процедуру і чи наш тендерний комітет усе зробив правильно”, – пояснює чиновник.

Після надходження скарги тендерний комітет зобов’язаний дати відповідь в АМКУ: подати документи, якими вони керувалися під час процедури визначення переможця торгів. Поки триває процедура оскарження, жодних рішень чи подальших дій відбуватися не може. Якщо АМКУ прийме рішення, що в процедурі тендеру порушень немає, тоді можна продовжувати роботу. Розгляд скарги займе 15 днів, остаточне рішення буде 19 січня, в крайньому випадку, 22 січня, очікує пан Наливайко. Якщо ж у процедурі будуть виявлені ті чи інші порушення, тендер буде оголошено знову.

Без нюансів

Степан Костирко, інженер “Промбудсервісу-Косів”, зауважує, що в конкурентів не було технічного завдання і кошторисної документації, тож вони і вирішили подати скаргу, щоб на наступний тендер піти з повним комплектом документів. Представник ПП запевняє, що тендер проведений відповідно до процедури, жодних порушень не було. Але якщо так станеться, що тендер все-таки відмінять, то вони будуть подаватися ще раз.

ПП “Промбудсервіс-Косів” створено понад 12 років тому. Його керівником та кінцевим бенефіціаром є Володимир Тинкалюк. За даними аналітичної системи “YouControl”, за 2017 рік на державних закупівлях підприємство заробило 120 млн. 641 тис. грн., у 2016 році – 34 млн. 470 тис. грн.

8 листопада 2017 року “Промбудсервіс-Косів” став переможцем тендеру, оголошеного департаментом будівництва ЖКГ, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА на будівництво Народного дому в смт. Верховина за 38,11 млн. грн., йдеться на ресурсі “Наші гроші”. Щоправда, цю закупівлю провели з другої спроби. Перший тендер, виграний ТОВ «Будівельна компанія «МВ Груп», було скасовано через порушення законодавства після отримання замовником листа від Управління західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області.

Необхідний притулок

Наразі у ПП “Промбудсервіс-Косів” працювали лише над кошторисною документацією, тож до кінця ще невідомо, як би мав виглядати притулок, каже пан Костирко. Остаточні розрахунки та ескізи надаються пізніше, коли підприємство оголошують переможцем торгів.

Наразі Коломия потерпає від бездомних собак. Їх кількість сягає ледь не тисячі, каже міський голова Ігор Слюзар, тож будівництво притулку дуже актуальне. Кошти на це не будуть виділятися з міського бюджету, адже така сума – непідйомна для міста. Цей проект входить у міжнародні проекти, для цього розробляється проектна документація відповідно до вимог Європейського Союзу.

Для будівництва притулку виділено 3,7 га землі на вулиці Горбаша. Територія наразі порожня, вона межує з таким собі імпровізованим притулком – загородою для собак. Сюди приходять волонтери, кидають собакам їжу. Цивілізованого притулку для тварин у Коломиї немає.

“Рішенням міської ради виділено земельну ділянку під будівництво притулку. Там має бути адмінприміщення, вольєри для породистих собак. Люди дійшли до того, що викидають на вулицю і красивих, дорогих собак. Тож наша ідея полягає в тому, щоб таких собак помити, доглядати і, можливо, знайдуться охочі забрати їх до себе”, – розповідає Володимир Наливайко.

Окремий вольєр планують облаштувати для покалічених тварин. Тут також буде невелика ветеринарна лікарня, щоб можна було скласти докупи лапу покаліченій тварині, провести певні маніпуляції тощо. Досвід будівництва переймали в Одесі, спеціально їздили туди на навчання.

Будівництво розраховане на два роки, орієнтовно до кінця 2019-го воно мало б завершитися. Але все буде залежати від фінансування та погодних умов.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження