ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Надзвичайник розповів, чи відселятимуть мешканців будинку, де руйнується сходова

15.01.2018
12:40
Всі новини
Вчора, 14 січня близько 23-ї до франківських рятувальників надійшло повідомлення про можливий обвал сходової клітки у триповерховому будинку на вулиці Січових Стрільців.

Як розповів кореспонденту Бліц-Інфо начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Влізло, на місце одразу ж виїхали рятувальники, поліція, "Муніципальна варта", медики.

"Ми прибули одразу та були готові евакуйовувати людей. На щастя, ситуація виявилась не такою загрозливою, як повідомили мешканці. Тріщини з'явились на сходовій не вчора, а набагато раніше. Вони доволі глибокі, подеку відпали великі частини штукатурки, але наразі будинок не має статусу аварійного. Слід додати, що ця будівля має 120 років та є пам'яткою архітектури.Мешканці кажуть, що раніше вже звертались до виконкому щодо ремонту будівлі. Наразі це діючий житловий будинок, але більшість приміщень винаймають під офіси", - пояснює посадовець

За словами Влізла, вночі було проведено візуальні обстеження. Втім, вони не показують в якому реально стані будинок.

"Були там до третьої  ночі, все оглянули, походили тими сходами. Але реальні обстеження мають зробити фахівці, які скажуть у якому стані фундамент, наскільки глибокі тріщини та чи є загроза обвалу. Тому є вже відповідне доручення. І тільки після цього збереться комісія, яка буде вирішувати, які роботи проводити, аби запобігти подальшому руйнуванню будівлі", - роз'яснює керівник управління з питань надзвичайних ситуацій МВК.

Як зауважив Ігор Влізло, наразі сходи з першого до третього поверху перекрили. Виходити з будівлі мешканці будуть через аварійний вихід, який відкрили вночі.

"Загрози життю людей наразі немає. Загалом така проблема є в більшості старого житлового фонду міста. Треба піднімати питання щодо відновлення та реставрації пам'яток  архітектури", - зазначає надзвичайник.

Фото з обстеження будинку минулої ночі виклали в мережі працівникики Муніципальної варти.

"НС по вул. Січових Стрільців, 16. Обвал частини конструкції сходин, водночас з'явилась тріщина несучої стіни будинку, яка впродовж години помітно збільшилась. ДСНС забезпечило евакуаційний вихід жильцям, на місці якого, чомусь, влаштували офісне приміщення. Чергуємо на місці події на випадок погіршення ситуації та забезпечуємо охорону", - написав Andrzej Kijowski​



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження