ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Цьогоріч для прикарпатських ветеранів АТО вперше проведуть психологічну реабілітацію

12.01.2018
8:40
Суспільство
11 січня в Івано-Франківську розповіли про підсумки роботи з учасниками антитерористичної операції у 2017 році і плани на цей.

Зокрема за словами представника Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Володимира Веркальця, роботи зроблено багато, проте на цей рік заплановані кілька нововведень, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

"Що стосується планів на цей рік, то хочеться зауважити, що постраждалі на Майдані отримають відповідне посвідчення, яке прирівнюється до посвідчення учасника бойових дій. Воно дасть цим людям такі ж пільги, як учасникам АТО", - пояснив Веркалець.

Також чиновник анонсував, що цьогоріч вперше планують розпочати проведення психологічної реабілітації учасників бойових дій та членів їх сімей.

"Реабілітацію будуть проводити громадські огранізації, проте відтепер вони змушені будуть писати конкретні проекти, щоб отримати для цього фінансування. Важливо, що ветеран сам буде обирати, де хоче проходити психологічну реабілітацію, а департамент соцполітики буде тільки фінансувати її", - пояснив Володимир Веркалець.

Присутні на звіті учасники АТО поцікавились як будуть обирати хто може надавати таку реабілітацію.

"Важливо визначити хто буде проводити психологічну реабілітацію, адже ми часто стикаємося з тим, що різні "цілителі" пропонують нам свою допомогу, але насправді тільки шкодять. Двохмісячні курси не навчать людей з вулиці, як допомогти ветерану, це мають бути професійні психологи", - зауважив представник міської асоціації учасників АТО Ігор Синяк.

У свою чергу голова комісії обласної ради з питань учасників АТО, психолог Наталя Чаплинська пояснила, що буде жорсткий відбір тих, хто зможуть надавати психологічну реабілітацію для ветеранів.

"Як кажуть краще не допомогти, ніж нашкодити. Хтось дає ветеранам пластилін і папір для малювання та називає це арт-терапією. Насправді це можна назвати хіба арт-відпочинком. Тож до проведення реабілітації будуть допускатися тільки ті люди, які не просто психологи, а пройшли серйозне навчання. В нас наприклад ветерани Тарас Шпук та Андрій Фармуга протягом року навчалися за методикою Дітті Марчер і можуть проводити такі тренінги. Щоб забезпечити всю Україну фаховими психологами, які зможуть допомагати ветеранам, їх потрібно сім тисяч а у нас немає навіть двох", - поснила Чаплинська. 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження