ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Минулого року на Прикарпатті за участі дітей скоєно понад 130 злочинів

10.01.2018
17:30
Всі новини

На Прикарпатті рівень «дитячої» злочинності не зростає у порівнянні з попередніми роками.


"Водночас це не має бути приводом до зменшення зусиль працівників поліції щодо протидії вчиненню неповнолітніми правопорушень, зокрема кримінальних", - наголошує керівник сектору молодіжної превенції ГУ НП в Івано-Франківській області підполковник поліції Алла Бойчук.

 

Впродовж 2017 року на території Івано-Франківської області дітьми або за їхньої участі було скоєно 137 злочинів. Понад дві третини з них мають майновий характер. Торік юні правопорушники вчинили 88 крадіжок, 8 грабежів, 3 шахрайства.

 

Крім того, на «рахунку» неповнолітніх 2 факти заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, 1 вбивство, 3 незаконних заволодіння транспортними засобами, 6 хуліганств, а також 4 наркозлочини.

 


У поліції повідомляють, що практично кожне п’яте кримінальне правопорушення торік було скоєне дітьми спільно з дорослими організаторами, а кожне шосте – підлітками, які раніше вже вчиняли злочини.

"Основні причини, які сприяють злочинності серед неповнолітніх, як правило мають коріння в сімейному середовищі. Зокрема, нерідко виявляється, що у юного правопорушника немає батька чи матері або ж батьки тривалий час перебувають на роботі за кордоном. До вчинення злочинів дітей часом підштовхує скрутне матеріальне становище сім’ї. Хоча дедалі частіше трапляються випадки, коли в поле зору правоохоронців за скоєння кримінальних правопорушень потрапляють підлітки із цілком, здавалося б, благополучних і заможних родин. Тут передумовою протиправних вчинків дітей зазвичай стає неналежне їх виховання батьками. Не малу вагу має й негативний вплив середовища, у якому діти проводять дозвілля, а також незайнятість молоді в позаурочний час. Отож, робимо висновки і працюємо. З неповнолітніми, з батьками, навчальними закладами і позашкільними організаціями, з усіма, хто зацікавлений, щоб наші діти самі були законослухняними і не страждали від чиїхось злочинних зазіхань", - підсумовує Алла Бойчук.

 

Загалом за минулий рік кримінальнокарними діями «відзначилися» 103 неповнолітніх.

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження