ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Перший форум неформальної освіти пройде у Франківську

06.12.2017
16:55
Всі новини
Вперше міжнародний форум неформальної освіти “(не)Форма: Навчальний простір. Спільноти, що навчаються. Міста, що навчаються” відбудеться в Івано-Франківську 13 – 16 грудня.

Участь у ньому візьмуть близько 50 професіоналів, експертів та практиків зі сфери неформальної та експериментальної освіти з різних міст і сіл України (Черкаси, Жовті Води, Одеса, Чернігів, Запоріжжя, Чернівці, Львів, Київ, с.Нирків Тернопільської області, Івано-Франківськ), Білорусі, Молдови, Польщі, Німеччини та Росії.

Метою форуму є експертний діалог у професійному колі. Разом учасники та учасниці розбиратимуться з темами навчальних просторів та спільнот / міст, що навчаються, шукатимуть приклади та моделі для експериментального та горизонтального навчання та обмінюватимуться іншими актуальними трендами у неформальній освіті – від гейміфікації та застосування змішаних форм навчання до монетизації в неформальній освіті як креативній індустрії.

Альона Каравай, співорганізаторка форуму, ГО “Інша Освіта” та спілка MitOst e.V.:

“Протягом останніх 10 років ті, хто працюють у сфері неформальної освіти, продовжували розробляти те, що було проривом у 90-ті, коли саме поняття неформальної освіти оформлювалося й був прорив у методиках тощо. Зараз у громадах, де краще розвинена неформальна та інші види освіти, освітні пропозиції об’єднуються в екосистему і виникає те, що називають спільнотами, які навчаються.

Це така спільнота, що має певну кількість пропозицій неформальної освіти, вміє навчатися горизонтально і розуміє цінність цього. Це самозарадна спільнота, здатна самоорганізовуватися й створювати можливості навчання всередині себе. І, як кажуть дослідники, якщо в місті є така спільнота, воно переростає в місто, яке навчається.

На форумі також будемо говорити про те, як здизайнувати простори так, щоб вони спонукали до навчання. При цьому навчання ми розуміємо широко – спілкування між людьми теж є навчанням”.

Участь у програмі форуму візьмуть зареєстровані учасники, проте він матиме низку відкритих для всіх охочих подій. Зокрема,

13 грудня о 14:30 – відкрита лекція "Місто, що навчаються та спільноти, що навчаються: Будуючи міста та спільноти для глобального світу".

Лектор: Роб Марк, старший науковий співробітник Університету Ґлазґо та Дослідницького центру вищої освіти (HERC) Університету Дубліна (Камерна сцена Івано-Франківського музично-драматичного театру ім.Франка, вул. Незалежності, 42).

Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження