ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпатські енергетики долучаться до соціальної програми «Наставництво для дітей»

22.11.2017
15:55
Суспільство

В рамках ініціативи корпоративної соціальної відповідальності в АТ «Прикарпаттяобленерго» провели зустріч колективу з Громадською спілкою «Об’єднані дітьми», на якій було презентовано програму «Наставництво для дітей».

Минулого тижня Олександр Тусик, Світлана Самарська та Мар`яна Циганин, члени Громадської спілки «Об’єднані дітьми», представили увазі працівників компанії програму «Наставництво для дітей» – унікальний проект, покликаний допомогти дітям-сиротам, яких виховують в школах інтернатного типу, знайти людину, яка буде для них порадником, правильним прикладом і другом, інформує Прикарпаттяобленерго.

Під час зустрічі представники спілки розповіли енергетикам про поняття «наставник», основні риси наставництва та методологію проекту.

«На Прикарпатті 3898 дітей виховуються в закладах інтернатного типу під постійною опікою вихователів. В 18 років діти покидають заклади і стикаються з ситуаціями і проблемами, вирішувати які їх не вчили, які до того вирішували за них. Як наслідок – кожен сьомий випускник чинить спробу самогубства, кожен п’ятий стає безхатьком, кожен другий чинить злочин, в таких дітей на 30% більше шансів на алкоголізм, безробіття та судимості. Лише 1% випускників інтернатів отримує вищу освіту, – констатує один із організаторів впровадження проекту Наставництво на Прикарпатті Олександр Тусик. – Наша програма – це не подарунково-цукеркова акція. Таким дітям потрібна людина, яка їх вислухає, не осудить, дасть пораду, розповість і підтримає. Ми хочемо, щоб діти, які покидають сиротинці, наткнувшись на реалії самостійного життя, не почували себе розгубленими, безпорадними і покинутими. Хочемо, щоб вони мали друга, який їм підкаже, як про себе подбати».

АТ «Прикарпаттяобленерго» у рамках корпоративної соціальної відповідальності прийняло рішення підписати меморандум про партнерські взаємини з ГС «Об’єднані дітьми». Під опікою компанії уже знаходяться десять дитячих закладів інтернатного типу, з якими енергетики працюють в схожому форматі: допомагають не солодкими подарунками на свята, а вирішенням конкретних потреб. І вже з наступного року компанія долучиться до проекту «Наставництво для дітей», організовуючи екскурсії підприємством для сиріт, проводитиме профорієнтаційну роботу з випускниками закладів-інтернатів, презентуватиме програму працівникам філій, серед яких можуть бути потенційні наставники або волонтери, що в свою чергу сприятиме поширенню програми наставництва серед інших організацій області. При потребі компанія долучатиметься у ролі волонтерів до акцій, які будуть проводити «Об’єднані дітьми».
В компанії сподіваються, що така співпраця змінить життя дітей на краще, допоможе їм знайти друга, навчить самотужки дбати про свої потреби, адаптуватись у самостійному житті без стресу та надмірних зусиль.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження