ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті обговорюють енергоменеджмент у бюджетній сфері

20.10.2017
12:22
Всі новини
Сьогодні в Івано-Франківську проходить регіональний семінар на тему «Енергоменеджмент у бюджетній сфері: реалії енергоефективності без капіталовкладень».

Відкрили захід заступник голови ОДА Ярослав Паранюк та директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Жанна Табанець, які відзначили актуальність зустрічі.

«Без сумніву, що енергоефективність та енергозбереження є пріоритетним напрямом нашої роботи. Слід відзначити, що  в області є значні напрацювання в цій сфері. Зокрема, працює Державна цільова програма енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива, в рамках якої відшкодувується частина суми кредиту на придбання енергозберігаючого обладнання. В народі ця програма дістала назву «теплих кредитів», - наголосив Ярослав Паранюк.

Як зазначила Жанна Табанець, цього року з обласного бюджету уже виділено 1 млн. грн.  на відшкодування частини відсоткових ставок «теплих» кредитів. Для громадян це додаткова фінансова допомога, оскільки можливо отримати відшкодування одразу з державного та місцевого бюджетів, що безумовно в рази здешевлює вартість необхідних матеріалів та обладнання для утеплення.

Варто зазначити, що у квітні між Держенергоефективністю та облдержадміністрацією був підписаний Меморандум про партнерство у сфері енергоменеджменту. На даний час, енергомоніторинг здійснюється тільки у чотирьох містах обласного значення, зокрема, це Івано-Франківськ, Долина, Коломия та Бурштин.

Своєю чергою начальник управління енергетичного менеджменту Держенергоефективності Павло Ладецький продемонстрував присутнім проморолик щодо енергоменеджменту. Також він розповів про зобов’язання агенства за прийнятим планом заходів із впровадження системи енергоменеджменту в бюджетних установах.

Тему концепції матеріального стимулювання осіб задіяних у системах енергоменеджменту висвітлив експерт з енергоефективності Вадим Литвин.

Щодо можливостей GIZ задля запровадження системи енергоменеджменту та енергомоніторингу в громадах повідомила консультант проекту GIZ «Реформа в сфері енергоефективності України» Ірина Гудзь.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження