ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Франківську засудили чоловіка, який зарізав друга дитинства, що в нього стріляв

17.10.2017
8:07
Кримінал
Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі чоловіка, якого підозрювали в умисному вбивстві знайомого.

У матеріалах справи йдеться, що ввечері 1 січня 2016 року до квартири обвинуваченого прийшли четверо друзів, аби відсвяткувати Новий рік. Чоловіки пили горілку та грали у карти. Гість обурився, що часто програє, і між ним та господарем сталася сварка, пише курс.

Гість витягнув з кишені травматичний пістолет та вистрелив у груди опоненту. Намагався вистрілити вдруге, але пістолет заклинило. В той час господар схопив кухонний ніж та вдарив нападника в передпліччя. Після чого отримав ще один постріл у ногу. Гість намагався вистрілити знову, але внаслідок затримки пістолета був змушений неодноразово його перезаряджати.

Господар, аби не дати знайомому вистрілити ще раз, вирішив його вбити. Він двічі вдарив його ножем в грудну клітку, від травм чоловік помер на місці.

У господаря медики діагностували непроникаюче вогнепальне поранення грудної клітки зліва та сліпе вогнепальне поранення стегна.

У суді обвинувачений вину в умисному вбивстві не визнав. Стверджував, що вбивати знайомого не хотів, а лише захищався від нього. "Намагався ножем вибити пістолет", – пояснював обвинувачений. 

Коли пістолет забрав, то викинув його з балкона, а сам викликав швидку і намагався надати допомогу потерпілому. Тому просив суд винести виправдальний вирок.

Сестра вбитого у суді розповіла, що чоловіки  товаришували з дитинства, ніколи не сварилися. Свідком подій не була, але просила суд суворо обвинуваченого не карати.

Батько загиблого також підтвердив, що в сина з обвинуваченим були дружні стосунки з дитинства.

Очевидець події розповів, що товаришує з обвинуваченим, а з потерпілим у нього були нормальні відносини. Того дня вони зібралися в обвинуваченого для святкування Нового року. За його словами, всі сиділи на кухні, пили горілку. Раптом між двома чоловіками сталася сварка, бо потерпілий часто програвав у карти. Чоловіки повставали з крісел, потерпілий витяг пістолет і вистрілив, кричавши, що вб'є обвинуваченого. Тоді обвинувачений схопив ніж та двічі вдарив потерпілого. Викинувши пістолет, намагалися надати потерпілому допомогу та викликали швидку.

Суд визнав чоловіка винним в умисному вбивстві та призначив 7 років позбавлення волі. Також він має заплатити 10 800 грн за проведення експертиз.


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження