ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Яремче та Буковель планують з'єднати 15-кілометровою канатною дорогою

17.07.2017
17:30
Всі новини

На черговій сесії обласної ради депутати затвердили схему планування території Івано-Франківської області: транспортні магістралі, видобуток природних ресурсів, індустріальні центри, вузькоколійки, розвиток рекреації та багато іншого.

 

Схема планування території області – це основний містобудівний документ регіонального рівня, необхідний для розробки соціально-економічних програм як області в цілому, так і кожного району зокрема, пояснює заступник начальника управління архітектури та містобудування ОДА Ігор Шевчук, пише ГК.

 

Однією з пропозицій розробників схеми планування території Івано-Франківщини є створення канатної дороги між Яремче та Буковелем на висоті 25 метрів. Необхідність її будівництва пояснюють тим, що нині дорога Мукачево-Львів сильно завантажена, тож для поліпшення ситуації на ній і пропонують збудувати 15-кілометрову канатку.

 

Також, територією Івано-Франківщини передбачений транспортний коридор міжнародного значення «Європа-Азія» – автомагістраль, що починається у Франкфурті і закінчується в Алма-Аті. Прикарпаттям ця дорога пройде від Вишківського перевалу через Долинський, Рожнятівський, Калуський і Галицький райони з виходом на Тернопіль. Інша автомагістраль планується у крітському напрямку, вона з’єднає Балканський регіон з Мінськом.

 

Ще один аспект розвитку транспортного сполучення – перспектива будівництва залізничної колії, яка відповідатиме міжнародним стандартам. Вона йтиме майже паралельно існуючій і зв’язуватиме Варшаву та Бухарест.

 

На перетині транспортних артерій будуть формуватися транспортні вузли, де передбачається будівництво різного виду обслуговуючих об’єктів, логістичних центрів, об’єктів виробництва та відпочинку. Одним з пріоритетних напрямків розвитку області є відкриття міжнародного переходу в Шибене Верховинського району на територію Румунії.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження