ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У Франківську пройде престижний жіночий тенісний турнір "ITF Ivano-Frankivsk"

14.07.2017
16:07
Спорт

З 31 липня по 5 серпня в Івано-Франківську вперше на Західній Україні проведуть престижний турнір з тенісу серед жінок ITF з призовим фондом у 15 тис. доларів.

 

Турніри Міжнародної федерації тенісу (ITF) - другі за значенням професійні змагання у світі після турнірів Жіночої тенісної асоціації (WTA).

 

Як розказав директор турніру Олександр Фотуйма, змагання організовують франківський тенісний клуб "Alias" і Федерація тенісу України (ФТУ).

 

"Дуже приємно, що ці змагання пройдуть саме в Івано-Франківську, - говорить Олександр Фотуйма. - Турнір такого рівня на Західній Україні відбудеться вперше. Та й в усій Україні подібні змагання проходили лише в Бучі Київської області, Дніпрі та Харкові".

 

Очікується, що в турнірі змагатимуться близько 100 учасниць. У четвер, 13 липня, завершилась реєстрація на турнір, але гравчині протягом шести наступних днів ще можуть знятись зі змагань.

 

Серед франківських тенісисток на турнірі планує виступити Вікторія Гоголь, яка розпочне змагання з основної сітки, а з кваліфікації скоріш за все стартує Діана Ходан. Точні списки тенісисток будуть відомі наступного тижня.

 

Уже 29 липня стартують кваліфікаційні матчі, 31 липня розпочинається основна сітка змагань, а 5 серпня - фінали турніру.

 

Олександр Фотуйма зазначив, що змагання проходитимуть на оновлених ґрунтових кортах ДЮСШ "Олімп".

 

 

"Буде задіяно шість кортів, які повністю відповідають регламенту проведення турніру, - зазначив директор змагань. - Ми раді, що за допомогою міської влади і спонсорів вдалось їх реконструювати. "Alias" уже провів кілька турнірів, на яких випробував якість ґрунту. А з досвіду наших виступів на кортах інших міст України, можемо сказати, що наші - у чудовому стані”.

 

Окрім того, як розказав Олександр Фотуйма, зараз ремонтують в’їзд на корти з боку вул. Сахарова, відновлюють доріжки на одному з кортів, планують встановити додаткову модульну трибуну для глядачів, а також збираються озеленити територію.

 

Призовий фонд турніру сформували "Alias" і ФТУ.

 

"15 тис. доларів - це мінімальна сума для такого турніру. Далі можуть бути призи у 25 і 60 тис. доларів, - пояснює Олександр Фотуйма. - Сподіваємось, що це - лише початок, а в подальшому Франківськ прийматиме турніри і з більшим призовим фондом".

 

За словами директора турніру, вхід на всі матчі буде вільним: "Ми хочемо, щоб люди прийшли, подивились, отримали задоволення від тенісу. Це - наша інвестиція в популяризацію здорового способу життя в місті".

 

За словами директора змагань, також є угода з німецьким тенісним клубом "Бакнанг" про проведення навчально-тренувального збору в Івано-Франківську.

 

"У нас дуже хороші відносини, там успішно виступає багато франківських тенісистів. Зокрема, Дмитро Втерковський, Максим Фотуйма, Анастасія Боднарук. А Вікторія Гоголь взагалі одна з провідних гравчинь "Бакнангу". Також вона двічі виграла Кубок України і стала першою франківчанкою, яка досягла такого успіху".

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження