ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Франківські батьки називають своїх дітей незвичними іменами

14.07.2017
7:14
Суспільство
За цей рік в Івано-Франківську вже зареєстровано 1487 дітей. Украй незвичних імен, як в інших областях, скажімо Айфон, Комп’ютер, Ангел, у нас немає.

Про це зазначає заступник начальника івано-франківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Наталія Козубаш.

«Зате чимало імен іноземного походження: Джисур, Мартін, Габрієла, Рожден, Монака, Домініка, Сем, Теона, Мірра, Арман, Магдалена, Аран, Камелія, Сільвія. Частина дітей із незвичними іменами — діти від шлюбів наших жінок з іноземцями. Також є зареєстровані діти, в яких обоє батьків іноземці. Серед них діти з афроєропейських родин, де мати і батько навчаються у івано-франківських вишах. Та називають дітей іноземними незвичними для українців іменами і просто жителі Івано-Франківська. Для когось — це данина моді, хтось називає дітей іменами героїв численних іноземних серіалів, ще в когось батьки чи родичі закордоном і придумують діткам імена з тих країн, де вони працюють та живуть», — зазначає заступник начальника івано-франківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Щоправда, за словами пані Козубаш, називають дітей і старовинними або рідковживаними іменами: Ярема, Демян, Семен, Варвара, Тереза, Стефанія, Гордій. Із них можна виділити давньослов’янські: Тівер, Світодар, Вогнедар, Златослава, А найпоширенішими іменами за останній рік в Івано-Франківську стали Анна й Олександр. Ще хлопчиків часто називають Матвіями, Марками, Андріями, Тимофіями, а дівчаток—Янми, Анастасіями, Надіями, Вероніками, Софіями, пише “Експрес“.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження