ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Лише 20% франківських випускників йдуть працювати за спеціальністю

01.07.2017
16:36
Всі новини

В Івано-Франківську кожного року найбільший відсоток випускників вищих навчальних закладів. Це і економісти, філологи, медичні працівники, рекламні менеджери, ІТ-спеціалісти та юристи.

 

Тому робота в Івано-Франківську є дуже затребуваною, повідомляє Фіртка з посиланням на Франик. Та незважаючи на це, багато з них не йдуть працювати по спеціальності.

 

Як показує статистика, лише 20% обирають професійний шлях. Це все через те, що більшість професій не дають вчорашнім випускникам заробити достатньо грошей, тому вони часто замість роботи по професії обирають роботу, яка є найбільш затребуваною і дає заробіток без довготривалої побудови кар'єри.

 

Мова йде про: роботу у закладах громадського харчування, менеджери в торгівельні компанії, робота пов'язана з туризмом та постачального спрямування. Як ми знаємо, роботи на державних підприємствах не приносять високої зарплати, особливо якщо ти молодий спеціаліст і не маєш досвіду роботи.

 

А ще для випускника важливо мати фінансову стабільність, бо йому відразу приходиться винаймати житло, якщо він не місцевий мешканець. Тому йому просто необхідно забезпечувати себе та своє існування.

 

В 2017 році, як показують пропозиції на сайтах пошуку роботи, є - дизайнери сайтів, копірайтери, програмісти та контент-менеджери.

 

Однак, крім цього багато професій потребує додаткових навиків у володінні комп'ютером, різними іноземними мовами, готовність поєднувати декілька посад та встигати виконувати різні доручення керівництва. Додамо, що заробітня плата в середньому в Івано-Франківську складає понад 5,5 тисяч гривень.

 

Однак є і більша до 15 тисяч гривень. Таку зарплату отримують розробники Android та ISO, менеджери, спеціалісти контекстної реклами та дизайнери.

 

Наразі є кілька зручних способів з пошуку роботи. І це не тільки оголошення в газеті. Мова йде про спеціалізовані сайти та портали. Вони створені для того аби ви мали змогу вибрати потрібну вакансію як в Івано-Франківську так і в інших містах України.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження