ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Франківський медуніверситет отримав європейський сертифікат управління якістю

28.06.2017
17:56
Всі новини
Івано-Франківський національний медичний університет отримав сертифікат на систему управління якістю стандарту ДСТУ ISO 9001:2015, до якого довго готувався.

Протягом двох років проходило навчання внутрішніх аудиторів, потім відбувався аудит, фахівці виявляли проблемні питання, які існують в управлінні якістю освітнього процесу насамперед університету.

"Це дуже важливо, бо управлінцями не народжуються, управлінцями стають, — говорить перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк. — Така велика організація як університет має чимало різних структурних підрозділів з різними спрямуваннями. Щоб ця система працювала і давала гарний кінцевий результат, запропоновано такий підхід, щоб на нашу роботу подивилися не зсередини, як то ми маємо собі відділ з моніторингу якості , чи комісії, а ззовні. Сюди ввійшли всі структурні підрозділи, які займаються освітнім процесом, науковою роботою, лікувальною роботою, місце проживання та харчування студентів, спортивне життя студентів. Ця структура має працювати на хороший результат, і цей сертифікат, який ми отримали після багатьох внутрішніх та зовнішніх аудитів, підтверджує достатньо-високу якість управлінського процесу в університеті і передбачає те, що ми будемо робити наступні кроки для покращення цієї діяльності".

Такий сертифікат вже мають навчально-науковий інститут післядипломної освіти, університетська клініка, а тепер його отримав і університет.

"Забезпечення якості освіти є однією з головних умов мобільності, привабливості та сумісності системи вищої освіти будь-якої країни, головною складовою престижу вищого навчального закладу, — говорить начальник відділу європейської кредитно-трансферної системи оцінювання (ECTS) та моніторингу якості освіти Василь Капечук. — Підвищення якості вищої медичної освіти впродовж останніх років посідає домінуюче місце у питаннях забезпечення конкурентоспроможності медичної освітньої системи України і підготовки якісних медичних кадрів".

Для рейтингу університету це й справді високий показник. Якщо навіть зайти на сайти університетів, подивитися , які вони мають сертифікати управління якістю, ми побачимо різні версії, проте івано-франківський виш отримав найновіший варіант такої сертифікації. Найголовніше, що цей сертифікат долучений до європейського управління якістю.

 

 


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження