ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Де і за скільки: Як прикарпатцям отримати водійське посвідчення

28.06.2017
9:30
Всі новини
У наш час отримання водійських прав питання не лише потреби, а й престижності і моди.

Загалом отримання водійських прав можна розділити на 3 етапи: це навчання в автошколі, складання іспитів у територіальному сервісному центрі та, власне, отримання посвідчення водія, пише Бліц-Інфо.

Почнемо з найважливішого етапу - навчання в автошколі. Воно в середньому триває протягом 2,5 - 3 місяців.   

Варто зауважити, що обираючи автошколу, обов'язково потрібно дізнатись чи у них є ліцензія. Цю інформацію можна  переглянути за посиланням обравши своє місто. Тут є дані про акредитовані автошколи, їх контакти, категорії, та строк дії ліцензії.

Як розповів кореспонденту Бліц-Інфо провідний спеціаліст регіонального сервісного центру Костянтин Кулак, вони стежать за тим, як автошколи навчають майбутніх водіїв.

"Залежно від категорії, школи мають мати відповідні автомобілі, навчальні класи.  Рейтингу автошкіл, як такого немає, проте ми дивимося, як групи здають іспити. Якщо наприклад з 25 людей у групі 20 не здадуть, значить так вони вчать. Тому є підстава перевірити автошколу, як вони проводять навчання, які у них викладачі, яке забезпечення. У нас постійно моніторять ситуацію", - каже Кулак.

Також не зайвим буде поцікавитися, що входить у вартість навчання і за що доведеться доплачувати в процесі навчання та складання іспитів.

Якщо говорити про франківські автошколи, то вартість навчання подорожчала і коливається від 3 200 грн. до 4 900 грн. При цьому потрібно бути готовим, що в деяких автошколах доведеться доплачувати за практичні заняття і пальне.

Після здачі внутрішнього іспиту в автошколі потрібно пройти іспит в будь-якому зручному сервісному центрі МВС. Варто зауважити, що до екзамену з водіння допускаються лише ті, хто здав теорію.

Третім етапом є саме одержання водійського посвідчення. Для цього, через 5-7 днів після здачі іспиту, необхідно знову звернутися до сервісного центру МВС з пакетом документів, оплатити за надання адміністративної послуги та забрати посвідчення.

Костянтин Кулак зауважує, що понеділок у Сервісному центрі вихідний день, а вівторок і середа "гарячі" дні, коли найбільша кількість відвідувачів. Тож найкраще приходити у другій половині тижня. 

Необхідні документи для отримання водійського посвідчення:

  • заява встановленого зразка (заповнюється в ТСЦ);
  • паспорт або документ, що його замінює;
  • копія довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків (у разі його відсутності у базах даних МВС) або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті);
  • свідоцтво про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв;
  • оригінал та ксерокопії документів про заміну особистих даних (у разі їх заміни);
  • медична довідка 083/о;
  • платіжний документ (квитанція), який засвідчує оплату адміністративної послуги. Вартість посвідчення водія — 227,00 гривень;


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження