ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


У суді Франківська слухають справу про смерть жінки в обласному перинатальному

27.06.2017
15:52
Всі новини
У кримінальній справі про неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками Івано-Франківського обласного перинатального центру проходять два завідуючі відділеннями – реанімаційним та гінекологічним.

Йдеться про смерть 27-річної Тетяни Гезей, пише КУРС.

Справу розглядає Івано-Франківській міський суд. Смерть франківчанки Тетяни Гезей в Івано-Франківському ОПЦ сталася у квітні 2013 року. Того ж таки місяця за заявою її чоловіка Олександра слідче управління обласної поліції порушило кримінальне провадження. В січні цього року лікарям пред`явили обвинувачення за ст. 140 ч. 1 КК України.

Завідувач гінекологічного відділення ОПЦ Олександр Буянов та завідувач відділення інтенсивної терапії та анестезіології ОПЦ Микола Бутніцький підозрюються у злочинній недбалості, тобто неналежному виконанні професійних обов'язків унаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що викликало смерть хворої.

Справу до суду передали в травні 2017 року. На сьогоднішньому засіданні, де справу мали розглядати по суті, прийняли рішення перенести слухання – у зв'язку з тим, що до суду не з'явився прокурор, та через клопотання підозрюваних. А також через відсутність у зв'язку із хворобою адвоката потерпілого. Наступний розгляд справи призначили на 7 серпня.

Під час слухання з'ясувалося, що представники Департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА не братимуть участі у судовому розгляді – відповідна заява долучена до матеріалів справи. Зате від сьогодні до суду долучився юрист, цивільний представник ОПЦ.

Серед документів, які розглядає суд, є результати експертизи Головного бюро судово-медичної експертизи МОЗ України. Висновок експерт дав за матеріалами слідства.

Тетяна Гезей потрапила в ОПЦ із завмерлою вагітністю. Жінці робили операцію, щоби видалити плід. Під час оперативного втручання, що його проводили обоє згаданих лікарів, медики вдалися до переливання плазми. Експертиза встановила, що крововтрата була невелика і переливання було необґрунтованим. Жінці почали вводити плазму під час операції і продовжили після її завершення. У Тетяни розвинувся анафілактичний шок, відмовили легені, і жінка померла.

"Введення Гезей Т. М. свіжозамороженої плазми було необґрунтованим, що слід вважати дефектом надання медичної допомоги. Крім того, в разі виникнення шокової реакції введення плазми слід негайно припинити, проте в медичній карті Гезей Т. М. відомостей про це немає. Ці дані, а також легеневий тип шокової реакції, який характеризує певний синдром, свідчать про те, що шокова реакція у Гезей Т. М. обумовлена саме необґрунтованим введенням свіжозамороженої плазми. Отже, між вищевказаним дефектом надання медичної допомоги та настанням смерті Гезей Т. М. вбачається причинно-наслідковий зв'язок. Недопущення зазначених дефектів у наданні медичної допомоги давало можливість уникнути шокової реакції на введення плазми та настання смерті Гезей Т. М.", – сказано у висновку експерта.

У померлої залишилися двоє донечок 4 і 7 років. Тепер дівчаткам 9 і 11.

"За чотири роки боліти стало трохи менше, – ділиться їх батько Олександр Гезей, чоловік Тетяни. – Ми справляємося. З домом справляюся сам. Дітки підросли, все розуміють. Діти для мене – все. Після смерті Тані в них для мене – сенс життя".

Олександр Гезей каже, що звертався в МОЗ, щоби лікарів Івано-Франківського ОПЦ, які проходять у кримінальному провадженні, відсторонили від роботи хоча би на час розгляду справи в суді. Відповідь прийшла, що таке можливе лише за рішенням суду.

Ст. 140 ч. 1 ККУ, за якою звинувачуються Микола Бутніцький та Олександр Буянов, – "невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого" – передбачає покаранння у вигляді позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 2 років, або позбавленням волі на той самий строк.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження