ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)
Відкриття новорічної ялинки(19.12.2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпатські помічники народних депутатів працювали над удосконаленням практики звітування

27.06.2017
10:46
Всі новини

26 червня, у Івано-Франківську команди помічників прикарпатських депутатів-мажоритарників працювали над удосконаленням практики звітування парламентарів перед виборцями. Для них Громадянською мережею ОПОРА був проведений тренінг «Звітування народного депутата перед виборцями».

 

У ході тренінгу його учасники розглянули міжнародний досвід звітування парламентарів перед виборцями, проаналізували досвід звітування народних депутатів України, а також працювали над підготовкою матриці звіту депутата.

 

Учасники навчання також акцентували увагу на необхідності під час звітування здійснювати просвітницьку діяльність серед виборців щодо функцій і повноважень народних депутатів, адже виборці часто у зверненнях вимагають виконання невластивих для депутатів функцій, таких як виділення матеріальної допомоги, вирішення побутових проблем і суперечок чи оскарження судових рішень тощо.

 

«Ми почули, як працюють колеги, побачили і проаналізували звіти інших депутатів, а також багато з’ясували для себе у питаннях висвітлення депутатської діяльності», – прокоментував результати тренінгу Василь Сокирко, помічник народного депутата Анатолія Диріва.

 

Він також зазначив, що під висвітлення депутатської діяльності важливо працювати над донесенням до виборців інформації про функціональні обов’язки депутатів, оскільки далеко не всі виборці добре обізнані з тим, що входить до сфери компетенції народних депутатів.

 

«Цей тренінг був корисний тому, що форма звітування народного депутата – це необхідний інструмент у роботі депутата. Мені, як помічнику і керівнику приймалень у регіоні, це необхідно, бо я цим займаюся, готую матеріали. Такі навчання необхідні для того, щоб можна було правильно висвітлити роботу депутата», – вважає Наталія Романенко, помічник народного депутата Михайла Довбенка.

 

«Під час тренінгу ми розібрали питання про те, які є нюанси, які все ж таки треба знати народному депутату під час звітування і використовувати різні форми звітів для різних категорій виборців. Для молоді, для працівників бюджетної сфери, для пенсіонерів потрібно подавати певну інформацію, яка для них цікава. Ми на тренінгу розглядали всі ці нюанси і зрозуміли, що в подальшому при формуванні звіту ми будемо використовувати інформацію, надану під час тренінгу», –  зазначив Андрій Гунда, помічник народного депутата Юрія Дерев’янка.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження