ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Фірма екс-регіонала обіцяє двом сільрадам 3,5 млн на рік за видобуток нафти

23.06.2017
14:00
Всі новини
Сьогодні, 23 червня відбулося засідання екологічної комісії Івано-Франківської обласної ради на якому депутати розглянули питання винесення на сесію дозволів на видобування надр.

Зокрема фірма ПАРІ просила дати дозвіл для видобутку нафти на Чемегівській площі. За словами голови комісії, у компанії був дозвіл, який закінчився. Тож ПАРІ хоче отримати новий дозвіл, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Присутні на засіданні комісії депутати нагадали, що на минулій сесії була присутня громадськість Яремчанщини, які були проти надання цього дозволу. Люди апелювали не голосувати, оскільки власником фірми є екс-регіонал Злочевський.

За словами депутата від цього району, є договори про соціально-економічний розвиток сіл, які прилягають до ділянки.

«Сільський голова не розбирався кому належить фірма і підписав. Проте коли вони дізналися, то виступили проти. Якщо минулого року було 40 людей  - то на наступну буде більше»,- каже депутат.

В той же час представник ПАРІ заявив, що ця інформація недостовірна.

«Компанія працює в Україні і виконує всі норми законодавства, сплачує всі податки. До нас немає жодних зауважень. Площа знаходиться на території Микуличинської та Татарівської сільрад. Ми з ними зустрічалися і уклали договори про співпрацю. Уже виділили 700 тис грн. Татарівській сільраді на освітлення вулиць та 30 тис на вивезення сміття Микуличинській сільраді. Ми готові дати 3.5 млн грн. на рік цим сільрадам хоча ще не пробрили жодної свердловини. Прикарпаття прекрасний край для туризму, проте лише на ньому не можна жити», - запевнив представник ПАРІ.

Що ж стосується інформації, що фірма належить Злочевському, то представник почав запевняти, що ПАРІ - компанія з іноземним капіталом і головним офісом в Лондоні. Також пригадав, що вони допомагають АТО. Каже, що не розуміє, чому їм не дають дозвіл.

 У свою чергу присутній на засіданні депутат Яремчанської міськради наголосив, що місцеві громади проти цього видобутку.

«Ми маємо ситуацію, що видобування шкодить місцевим жителям. Просимо поки не буде стоворено ОТГ, не підтримувати дозволи", - звернувся яремчанець.

У підсумку під час голосування тільки 4 депутати проголосували «за» винесення питання на сесію, 2 - утримались.

Варто зауважити, що члени комісії також не погодили на сесію дозволи на видобування ще двом компаніям - "Укргазвидобування" та "Спецзалізобетон".

Слід зауважити, компанія ПАРІ, що претендує на видобуток нафти й газу на Івано-Франківщині входить до кіпрського холдингу «Бурізма». Її власником у свою чергу є кіпрська ж "Brociti Investments Limited". І за даними кіпрського реєстру, єдиним власником "Brociti"є скандальновідомий Микола Злочевський (міністр екології при Януковичі).  "ПАРІ" отримало дозвіл на геологічне вивчення Чемигівської площі Івано-Франківської області ще за часів його перебування на посаді міністра в уряді Азарова. Площа родовища, яке збирається експлуатувати фірма - 9,7 га.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження