ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На наступну сесію облради винесуть схему планування території Прикарпаття

22.06.2017
15:00
Всі новини

Сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства депутати розглянули питання про проект рішення обласної ради "Про затвердження Схеми планування території Івано-Франківської області".

 

За словами Ігоря Шевчука, про розробку було прийнято розпорядження ще у 2002 році, проте почалась розробка лише у 2009 році, пише фіртка.

 

«Тоді ця схема пройшла громадське обговорення. На жаль, після цього кошти не виділялись і фактично ця Схема була призупинена», - каже Шевчук.

 

У Схемі визначені перспективні напрямки, зокрема щодо розміщення нових виробничих та обслуговуючих підприємств, використання ресурсного потенціалу області, розвитку рекреаційно-оздоровчого та туристичного потенціалів.

 

На сьогодні дана Схема пройшла державну експертизу та була перспективновизначена.

 

«В загальному ця схема стане основою для розвитку уже сформованих та майбутніх ОТГ», - додав Шевчук.

 

Варто зазначити, також планується замовлення електронної версії даної Схеми, мовляв, таким чином чітко буде видно, хто є замовником містобудівельної документації, хто є забудовником. Щодо фінансування: у 2009 році 498 тис грн. освоїли на розробку основної концепції.

 

Після цього фінансування не виділялось аж до 2013 року – тоді було виділено на Схему майже 400 тисяч гривень.

 

Загалом з обласного бюджету на виготовлення Схеми планування території Івано-Франківської області освоєно 1 мільйон 660,7 тисяч гривень. До кінця третього кварталу обіцяють портал містобудівного кадастру, на якому планують розмістити електронний примірник Схеми.

 

«Всі матеріали відкриті. Якщо схема затвердиться - одразу документацію подадуть для оприлюднення на сайт ІФ ОДА», - кажуть експерти.

 

З проектом рішення «Про затвердження Схеми планування території Івано-Франківської області» можна ознайомитись за посиланням.

 

Втім, заступник голови облради Василь Гладій відмітив, що можливо є потреба в ознайомленні керівництва районів області з даною Схемою.

 

Проте експерти зазначили, що таке обговорення уже проводилось в жовтні минулого року. Тоді, кажуть експерти, були враховані пропозиції та зауваження, після чого матеріали направлялись в Київ.

 

«Ви просто пускаєте нас по другому колу. Не зрозуміло навіщо це потрібно ще раз робити, якщо вже була отримана експертиза за яку ми заплатили 85 тисяч гривень?», - здивувались експерти.

 

На завершення Гладій додав, що на сесію все ж запросять керівництво районів аби вони були присутні при обговоренні та голосуванні за це рішення.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження