ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В Івано-Франківську відбулись Дні польської культури

01.06.2017
16:54
Всі новини
Протягом трьох днів в Івано-Франківську тривали заходи до Днів польської культури, організовані Центром польської культури та європейського діалогу.

Центр вже вдруге організовує в Івано-Франківську таке свято. Розпочався цикл заходів лекцією про польську мову, яку прочитала для охочих дізнатися про мовні біографії Буковини та Покуття Ґабріела Авґустиняк. Для наймолодших мешканців Івано-Франківська відбулась лялькова вистава "Козлик Матолек" у виконанні театральної групи "Подаруй дітям усмішку" Культурно-освітнього центру ім. Корнеля Макушинського в Стрию, яка є  дуже популярною серед наймолодших поляків, передає прес-служба МВК.

27 травня в Центрі польської культури та євродіалогу в рамках програми заходів відкрилась виставка "Слуга Божий о. Єжи Попєлушко" про життя та діяльність капелана, якого було жорстоко вбито в 1984 році.

Останній день Днів польської культури в Івано-Франківську розпочався з урочистої Служби Божої в парафіяльному костелі Христа Царя Всесвіту в інтенції польської спільноти міста. Після завершення літургії присутні гості взяли участь у концерті польської музики, під час якого свій творчий доробок презентували аматорські колективи спільноти. Надав рангу заходові своєю присутністю генеральний консул РП у Львові Рафал Вольскі. Станіславівську маївку своїм співом прекрасно доповнив гурт "Niebo do wynajęcia" зі Стрілкович, що біля Самбора. На завершення кожен мав можливість скуштувати смачний польський журек та ковбаски гриль.

На закінчення триденних урочистостей,у неділю Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську приготував Шопенівський концерт. Публіка мала нагоду почути музику видатного польського композитора у виконанні Тетяни Панакової, яка навчає музики в музичній школі ім. Миколи Лисенка, музикантки Симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії Анастасії Ломаєвої та учня школи №3 з польською та російською мовою навчання Дмитра Редьки. Серед присутніх гостей був також генеральний консул РП у Львові Рафал Вольскі.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження